Om reseinspiration och resebloggare

Nu ska ni få höra dagens sanning: jag har inte en enda minut av resande inbokat för 2016. Inte ens en jobbresa. Och som vi alla vet är det nya året bara drygt en ynka månad bort. Skandal? Lite så. Vid det här laget förra året hade jag en resa helt spikad och en andra i slutfasen av beslutsamhetens velande. Så, vad gör en? Jo, pyser ner på ett resebloggarevent i huvudstaden så klart, för ångestlindring och reseinspiration. Travellink bjöd in, jag tackade, tog emot och susade ner för en eftermiddag i resornas tecken.

På väg mot reseinspiration! #flysas

Och inspirerad blev jag. Tjeckiska turistbyrån var på plats, precis som representanter från Courmayeur, för mig nya Le Marche och så våra grannar från Lettland. Det bjöds på tilltugg från regionerna (som tjeckiskt vin, Olive all’Ascolana (som i sig påminner lite om Bitterballen) med mycket mera) och den helmysige kocken från Le Marche-gänget hade nog fortfarande stått på scenen och pratat gott (!) om sin mat han tagit med sig om vi inte haft tider att passa. Att lyssna på italienska sådär är bara… underbart! Vart det slutade? Att jag på flygbussen mot Arlanda några timmar senare letade flygpriser till regionens metropol Ancona.

Italian streetfood
Olive all’Ascolana till höger.

Till Courmayeur har jag aldrig varit men väldigt nära flera gånger. Dels när vi förra hösten åkte upp på Aiguille du Midi på franska sidan av Mont Blanc och fick helt underbara vyer (och ett visst sug på att göra själva Mt. Blanc!) men också när vi bilade ner till Italien i början av 2000-talet och tog vägen över Sankt Bernhardpasset. Undrar om italienska sidan är den som gäller när jag ska göra Mont Blanc?

Lettland då? Ja, jag vet ju att min vistelse på flygplatsen i Riga inte räknas när vi åkte till Prag. Det som lockar med framförallt Riga är ju tillgängligheten. Det är nära även från Östersund och verkar vara en gemytlig stad i lagom storlek för en skön och avslappnad weekend. Spa-helg kanske?

Tjeckien har jag ju inte nämnt här och nu men det behöver väl ingen närmare beskrivning efter Prag-resan tidigare i höst. Har du inte varit där? Då är det verkligen dags! För inspiration – se mina inlägg om Prag här. Och det är inte bara en nation av öl, även vinet har sin plats i det tjeckiska köket.

Tjeckiska delikatesser
Tjeckiska delikatesser och vin.

Så. Det är väl snart dags att sätta sig vid skrivbordet igen och börja skissa på 2016. En bubblare har seglat upp på listan och det är Le Marche. Lite av varje, mycket av allt. Skidåkning eller badstrand. För paret och för familjen. Reseinspiration? Onekligen!

Och här är en del av de svenska resebloggarna som var på plats, tillsammans med Ruth från Le Marche (längst fram).

Le Marche och några svenska resebloggare.
Le Marche och några svenska resebloggare. Foto: Ruth från Le Marche och skärmdump från deras Twitterkonto.

Mer från Travellinks kväll på Sheraton:  Towis – Come fly with meLiniz’s resor, FREEDOMtravel, Travel on a cloud, Katarina Wohlfart, Travel on a cloud, Fantasiresor har dessutom ett helt reportage om Le Marche.

14 KOMMENTARER

  1. Kul att se ditt reportage och roligt att träffas! Vi hade gärna stannat längre, men Peters son hade invigning på klädbutiken där han jobbar så vi var tvungna att skynda vidare… Men vi ses säkert igen!

  2. Trevligt att träffas och prata om paradisresmål! Hoppas du kommer ner hit vid flera tillfällen.

    Det var nog lika bra att du inte följde med vidare, mina kollegor var ännu gladare i hatten än vad jag hade förstått innan.

  3. Du finns på riktigt, haha! Jättekul att träffas, hoppas att du snart har anledning att komma ner till storstaden igen.

    • Haha, jag finns. På riktigt. Och ni andra också! Jäkla fränt det där och självklart ska jag jobba för att komma ner fler gånger. Eller får upp resebloggare på nåt fjällevent kanske? 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.