One World Trade Center by night

Vissa saker ska helt enkelt besökas om en är i New York, allra helst vid ett förstagångsbesök. Några av dem gör sig bra både dagtid men också under natthimlen, när saker och ting tar sig en annan skepnad. Kvällen innan vi åkte upp och åt frukost på 102:a våningen tog vi en promenad nedanför, kring 9/11 Memorial och upplevde One World Trade Center by night.

Trots att området ligger mitt i smeten och downtown Manhattan så var det ändå ett lugn som var sänkt kring platserna där tvillingtornen stod fram till 11 september-attackerna 2001. Ljudet av vattnet som forsade ner i hålen bidrog helt klart men också att folk respekterade området plus vakterna som var utposterade runtomkring i kvarteret.

Att gå omkring i området kostar så klart ingenting men det finns även ett museum, Memorial Museum, där vi dock inte gick in (den här gången). Vackert var det i alla fall och så här kan det se ut en skön oktoberkväll nedanför en av världens högsta byggnader. Det här är One World Trade center by night!

9/11 Memorial New York

9/11 Memorial New York

One World Trade Center syns ju ganska bra (!) både dagtid och självfallet även kvällstid när hela skyskrapan är upptänd, toppspiran inkluderad. Att stå på pirerna längs Hudson River är ett sätt att upptäcka och skåda Manhattans skyline på lite avstånd och utan att få nackspärr. Jag rekommenderar varmt att gå längs floden och Hudson River Greenway, oavsett det är mörkt eller ljust.

One World Trade Center by night

2 KOMMENTARER

    • Tack! 🙂 Ja, det är oerhört mäktigt att se stans ljus överallt. Nästa gång kanske det får bli ett kvällsbesök i One World Trade Center. Eller så kanske jag testar Empire istället.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.