Träningsinspiration är vad det handlar om

Alltså. Det är inte meningen att skrämmas. Jag vill inte få er att tänka “Guuuuu’ va sjukt jobbigt det låter med <insert träningsform där en svettas>!!!”. Egentligen vill jag leverera träningsinspiration. Jag försökte göra det med HIIT, samma sak med intervallpass med löpningen och nu då senast Crossfit. Men någonstans går det väl fel, någonstans får jag det tydligen att låta avskyvärt, avskräckande och så jobbigt att ingen människa i hela världen, så vida en inte är ett mer eller mindre fysfenomen tillika elitidrottsperson, klarar av en enda minut av ovan nämnda varianter. Och ja, det beror ju på hur en tolkar det men visst kan det låta avskräckande.

Träningsinspiration

Det kan dock inte bli mer fel. Fel!

Men okej. Fakta och verklighet: Crossfit är jobbigt. Löpintervaller också. Precis samma sak med HIIT. Och fotboll. Och… ja, all tänkbar idrott som baseras på fysisk aktivitet. Det är jobbigt. Eller så jobbigt som en gör det. Jag gör det jobbigt. För att jag vill. För att jag kan. Och det jag då i min stilla stund på kammaren funderar på är…

…ska inte träning, idrott och fysisk aktivitet vara jobbigt? Där. Då. Med svettpärlorna som rinner ner i ansiktet, tröjan som går att vrida ur av svett efter en timmes slit. Benen som darrar och armarna som skakar. Det är väl ändå en av de skönare känslorna som finns efter ett fint pass?

Kort och gott. När jag berättar om hur helt färdig jag var efter ett träningspass så ska du få träningsinspiration. Inte bli avskräckt. Jag vill förmedla välbefinnandekänslor. Och jag hugger direkt på argument som “Jag är för otränad för träning!”. Att vara för otränad, och dessutom med insikten, borde vara en morot om något. Kanske inte att börja med det tyngsta möjliga men att börja någonstans. Med något. Och sedan utveckla det därifrån.

Så. Var hittar du din träningsinspiration? Själv Youtubar jag en del och inspireras av sånt här (okej, kanske inte men det där med självdistans är fina grejer).

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

1 KOMMENTAR

  1. Jag gillar verkligen träningsvärk, för jag ser det som ett bevis på att jag tagit i ordentligt på träningen och att mina muskler iom träningsvärken också kommer att bli bättre/större/klara samma träning nästa gång mycket bättre. Sen kan man få så mycket träningsvärk så det blir smärtsamt (som så mycket annat så är väl lagom bäst?), men aldrig så att jag tycker synd om mig själv.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.