2015 – vad var det som hände?

Jag förstår inte riktigt var det här året tog vägen riktigt. 2015 alltså. Det har gått helt bisarrt fort och det finns väl då bara en rimlig förklaring på det – att det har varit ett förbannat roligt år! Och det har det, för det har hänt något mest hela tiden. Well, jag vet att ni (och även jag) egentligen är helt sjukt trötta på ”året som gått”-genomgångar men jag kör över både mig själv och er och… tja, gör det ändå. Håll i er!

Januari. Manchester, baby.
Fotboll är fotboll. United är United. De tåls att ses ibland. Men nu var det 2015 och jag valde helt galet fel match. 0-1-torsk och inte ett enda avslut på mål, det var en av de mer bedrövliga United-matcher jag sett både live och på TV. Jag videobloggade om eländet också. Bedrövligt som sagt.

Man United - Southampton

Mars. Toppen med toppturer!
Ja, det blev inga turer 2014 så det blev dubbelt 2015 istället. Både Sönner-Tväråklump och Getryggen, plus en övernattning på gemytliga Storulvåns fjällstation. Fantastiskt vacker omgivning och fina turer upp på mina favoritfjäll. Magi, än mer på kvällen under stjärnklar himmel!

Natthimmel vid Storulvån och Getryggen

April. Hola España!
Vi åkte till Norge. För att flyga till Spanien. Och Nerja. Årets andra utlandsvistelse blev en vecka i den turistglesa delen av Andalusien under en turistgles del av året och med avstickare till Gibraltar och några mil i löparskorna. Kanske inte den mest värmesvepande resan men ett skönt påsklov blev det!

Nerja - Papagayo

Maj. Personbästa och sub-100
Vi laddade upp i Amsterdam och sedan åkte vi till Göteborg. Och jag sprang. Och jag segrade. Personbästa på Göteborgsvarvet och under 100 minuter. Precis som målet var uppsatt. Nöjdheten slog igenom taket och lite till.

Personligt rekord - Göteborgsvarvet 2015

Juli. Golf. Jävla skitsport.
Jag fick grönt kort-kurs i födelsedagspresent och rätt som det var så stod jag ute på greenen fairway i ruffen och rensade ogräs. Men jag tog mig samman och när vi skrev oktober 2015 hade jag officiellt hcp. Precis som målet var satt. Fint.

Spalding SP-99, nybörjarset

September. Bland spiror och ölhak i Prag.
Tjeckien och Prag fick sitt livs första Dryden-besök när halva släkten åkte ner och härjade runt över en långhelg. Det blev god mat, en del god öl och många vackra upplevelser i en stad som med råge översteg mina förväntningar. Och så blev det en dubbel-selfie som blev väldans populär på Instagram.

Jag tar en selfie - utan stickan.

Oktober. En bit av det stora Äpplet.
Efter tre timmar och åtta bedrövelser tog vi oss igenom säkerhetskontrollen på JFK och kunde avnjuta en fantastisk långhelg i New York, mor och jag. Det var som att jag redan varit där, med all igenkänningsfaktor men att faktiskt vara där är ju något speciellt. Jag kan återvända hit igen. Snart. Och gärna i en A380. Igen.

Frihetsgudinnan, Ellis Island (t.v) och i bakgrunden Manhattan.

December. En annorlunda jul.
Ja, vi har ju nyss kommit hem efter att ha dragit av julledighet på Zanzibar. 2015 års kontrast mot förra årets fina julafton. 34-gradig värme, strålande solsken, snorkling och dyk i turkosa vatten och solnedgångar av den afrikanska sorten. Mitt första besök i Afrika var det också. Magen var dock inte lika förtjust på vägen hem…

Sist ut 2015 - Zanzibar och Nungwi

Det var 2015 det. Nu tar jag det härifrån och skålar in det nya året. 2016.
Målen är satta (och ett redan uppfyllt!) och jobben kan fortsätta. Vi syns!

Gott nytt år!
Dryden

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

 1. Ja, skål för 2016! Och grattis till golfbravaderna. Jag tog grönt kort typ 2005, och i somras köpte min man ett golfset i present till mig. Nu kan jag dessvärre inte skylla på att jag inte har några klubbor längre, hehe… Dubbelselfien ja, riktigt häftigt kort!

  Ser fram emot att följa dina äventyr även 2016 – det blir ett fint år. Det känner jag på mig.

  • Det finns ingen återvändo, det är bara att hugga tag i golfen den kommande säsongen. 🙂

   Ja, jag hoppas också på ett fint år med många sköna resor. Har tre i pipen innan midsommar, får se var det slutar. Men, ska också försöka ta tag i lokalkännedomen lite och nyttja vintern mer här. Sju-tio mil till bra skidåkning exempelvis, måste ju användas på rätt sätt. 🙂

   Skål tillbaka och ser också fram emot inlägg från er kommande ”lilla” tripp!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.