En annorlunda julafton

Idag kulminerar julfirandet med allt vad det innebär. För mig och oss en lite annorlunda julafton, mer om det i kommande inlägg, och vi vet inte riktigt hur känslorna kommer att krypa på under dagen. Kommer vi sakna traditionerna vi växt upp med, som risgrynsgröt till frukost, Kalle Anka klockan tre och allt från gnistrande minusgrader till åtta plus och midsommarväder? Eller kommer vi få en känsla av befrielse och ”SÅJA! Det här gör vi nästa år också!”? Well. Vi får väl se men jag är i alla fall helt övertygad om att det här blir en dag att minnas!

Hur som helst. Jag tänkte fatta mig kort och bara önska alla en riktigt behaglig julhelg. Ät med måtta, drick med måtta, kör bil i nyktert tillstånd och var snälla mot varandra. Precis som alla andra dagar på året med andra ord.

För att fira in den 24:e december så plockar jag en bild ur arkivet, nämligen från förra årets julafton. När temperaturen sjönk ner till -23°C, när norrskenet dansade på himlen och när isen lagt sig i viken utanför huset. Allt medan jag stod i nyfallen snö och njöt av skådespelet.

Magiskt och så magiskt det kan bli i vår del av världen. God jul!

Annorlunda julafton - norrsken

5 KOMMENTARER

  1. ”Ät med måtta!?” Haha, knappast. (Jag är fortfarande mätt…) Och du, den där bilden är så magisk att jag skulle överväga att aldrig mer fira utomlands bara för att uppleva en liknande syn!

  2. Tack! Ja, jag brukar titta på den här bilden ibland och bara njuta. Äta ja, för första gången på väldigt länge så väger jag mindre i mellandagarna än innan. Det där med turistmage kanske gör susen ändå…

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.