Romantiska resmål i Europa

Romantik och semester, det är väl två saker som hör ihop? Ja, kanske? Det beror ju lite på vad en ser som romantik då. Jag hör väl själv inte till världsmästargänget i avseendet rosor på sängen, akustisk musik på restaurangen och att äta pasta på Lady & Lufsen-sättet men det går väl att vara romantisk ändå? Egentid, långa promenader och gemensamma träningspass är också fint och relationsutvecklande, i mina ögon. Hur som helst, jag har fått tag på lite intressant statistik från Sinful.se, så jag tänkte att vi går igenom den tillsammans här och nu. Ni vet, romantiska resmål i Europa. Är det okej? Bra.

Spana in statistiken här nedan (klicka på bilden för större version):

Romantiska resmål i Europa.
Romantiska resmål i Europa. Klicka för större version.

Så, finns det några personliga slutsatser att dra från infografiken och hur romantiska är vi (jag?) egentligen? Well, det blir ju några weekendresor per år där bara jag och min sambo åker iväg och det är ju för att uppleva nya saker tillsammans och att få lite egentid. Vi har dock inte varit i någon av de städer som nämns (och där slog romantikmätaren i golvet kände jag), jag har dock både Paris och Venedig ikryssade. Fast det var som barn och med familjen, inte heller det särskilt romantiskt. Och det är just nu Venedig och Paris (när det lugnat ner sig lite) som lockar mest även om jag har fått ett visst sug efter Budapest också (efter Prag-resan, lite samma typ av stad fast ändå inte?).

Hur håller vi semester då? Backpacking går ju bort för mig och oss, vi är lite för bekväma för det och likaså med badsemester i den meningen att lägga sig på en strand och jäsa i en vecka (snark!). Däremot, en strand i kombination med aktiviteter testar vi gärna, och det kommer vi att göra på den kommande resan till Zanzibar. Storstad då? Gärna och det är ju oftast så vi spenderar våra helgresor, som Milano, London och Amsterdam för att nämna några.

Utsikten på rummet? Ja, jag älskar ju utsikter rent allmänt men eftersom vi inte åker på resor för hotellrummens skull så är det egentligen av mindre vikt. Jag menar, vi valde insideshytt på kryssningen 2014 och jag antar att ett hotellrum i Red Light i Genève inte räknas som romantiskt eller, trots den något syndiga touchen i kvarteren? Well, romantikbarometern dundrade precis genom golvet och ner i källaren…

Däremot så kvalar vi som par in på de där 21% som friat eller övervägt att göra det på semester. På den där långa vida och fina stranden i Danmark fick jag frågan med en provisorisk ring och ett halvår senare satt vi med de riktiga ringarna på en strand i Karibien och gjorde det ordentligt. Visst steg romantikbarometern lite där va? Upp ur källaren åtminstone? Kanske ytterligare lite om jag också avslöjar att vi hör till de 10% som åkte iväg på semester innan vi ens räknat ihop en månad tillsammans?

Hur ställer du dig till statistiken? Kvalar du in i de stora massorna? Har du några egna romantiska resmål i Europa? Och den stora frågan – ser du dig själv som romantisk?

Grafik: Sinful.se

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just det och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Underbart inlägg! Sitter här och skrattar för mig själv. 🙂 Romantiska resmål i Europa är för mig belgiska Brugge med de vackra kanalerna, tjeckiska Prag (inte otippat kanske), den dramatiska kusten i Wales med slottet Tintagel och så italienska Gardasjön. Givetvis också Gotland, inte minst Stora Karlsö. Om JAG är romantisk? Hm, den frågan får läsarna sväva i ovisshet om, tror jag. 🙂 Men svaret kanske delvis finns i att jag åtminstone har några tips på romantiska resmål …

    • Anna: Jag var i Brugge när jag var liten, det räknas väl inte heller som romantiskt. Det närmaste efter det är väl filmen då, Im Bruge. Men den är väl verkligen så långt ifrån romantik en kan komma, däremot väldigt sevärd tack vare ett i mina ögon häftigt bildspråk. 🙂 IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0780536/

  2. Jag är inte så romantisk av mig och min make är totalt oromantisk (men ganska snäll och rolig och väldigt händig), men Lissabon och Portugal är väldigt romantiskt! Har du varit här?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar
Skriv ditt namn här