Så fick jag mina kontraster tillslut

Ända förra årets fantastiska julafton, med gnistrande snö, massor och minusgrader och ett norrsken på kvällen, så har jag drömt om att fira julafton i totala kontraster. Så. Från -23°C, tre decimeter snö och tjocka kläder på kroppen till…

…två dyk i vid Mnemba-atollen i Indiska Oceanen, delfiner runt båten, barfota på stranden och en riktigt magisk solnedgång. Det går att fira julafton på många sätt och det blev jag varse i år. Jag tänker inte heller försöka förklara vilken variant jag föredrar. För det vet jag inte. Båda har sina tjusningar. Båda är lätta att älska. Båda är så mycket och så lite jul en kan få.

Det blev inte så mycket julkänsla 2015 och känslorna för december har helt gått mig förbi. Ingen snö att tala om, inte ett enda julbord, inga julfester, knappt några Luciatåg. Men också utebliven julklappshets, ingen trängsel med tusentals människor höga på julklappslistor så långa att en femtedel hade varit femtio procent för mycket.

Jag sörjer inget av det. Tvärtom. Jag har fått massor av fina upplevelser i vilket fall. För jag fick mina kontraster tillslut. En underbar dag på, i och under den turkosa vattenytan utanför Zanzibars östra kust. En afrikansk solnedgång. En drink i handen. Och 30°C.

Kontraster var det. Jag älskar det!

Kontraster - solnedgång på Zanzibar

Mnemba-atollen

Kontraster - solnedgång på Zanzibar

Kontraster - solnedgång på Zanzibar

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

  1. Det finns så mycket måsten kring julen tycker jag som det kan vara skönt att slippa! Det måste vara snö, man måste äta en massa mat man egentligen inte gillar, titta på Kalle klockan tre…hur roligt är det egentligen? Lite roligare sedan jag blev mamma, men jag försöker ändå sträva efter att inte fastna i en massa måsten på julen. Lättare nu sedan vi flyttade utomlands! Nu firar vi varken som de firar här i Portugal eller som det firas i Sverige. Två år i rad har vi surfat på julafton! Jag skulle helt klart välja Zanzibar före snö. Det är ju lite sjukt dert där med besattheten av snö på julen. Jesus föddes ju inte vid Nordpolen? /Åsa

    • Japp, istället för att vara den där lugna och goa perioden på året så blir det precis tvärtom. Därför var det så fantastiskt skönt att bara sicka. Men det där med snö kontra Jesus, jag vet inte riktigt. Jag undrar spontant om folk verkligen tänker på religionen i det här fallet? Det känns inte så. Jag gör det inte i alla fall.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.