Vinter i Jämtland, på riktigt

December. Vinter i Jämtland. Då det ska ligga flera decimeter snö och termometern ska falla en ordentlig bit under nollan. Det är då vi ska andas stora rökmoln när kroppens varma luft möter naturens iskalla och kristallklara dito. Det är då som knarret under skosulorna ska gå igenom ljudet av poddarna jag lyssnar till på vägen till jobbet.

Ni vet. Allt det där som hör vintern till. Som i december bygger på den där julkänslan. Som gör att den varma chokladmjölken smakar lite extra gott vid frukosten en lördag.

I brist på just den här tillvaron anno 2015 så drömmer jag mig tillbaka till de iskalla decembervidderna vi haft tidigare, när det varit vinter i Jämtland på riktigt. Och det är bland annat det här som gör att jag älskar det här stället så förbannat hårt.

Och så mitt i all kylan, lite värmande feedback när VisitSweden repostade en av mina Instagram-bilder i torsdags. I skrivande stund över 4500 likes. Och en liten egoboost. Tack till er! Och vill ni följa, så heter jag @Dryden där. På Instagram alltså.

VisitSwedens repost av min bild på Instagram

Vinter i Jämtland

Vinter i Jämtland

Midvinter i Jämtland

Frösö kyrka, Jämtland

Stocketitt på Frösön

Midvinter i Jämtland

Fullmånen stiger upp över träden

En värmande brasa i ett vintrigt Jämtland

Jämtländsk vinternatt

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Vilka fantastiska bilder! 🙂 Jul ska ju vara precis så, massor av snö, granar och stugor. Och helst lite skidåkning på det! I år är jag sjukt nöjd över att få komma hem till Sverige i jul, vi lämnar ju vårt Barcelona för 3 månader i Österrike och besöker Sverige ett par veckor över julen för att plocka upp skidprylarna. Snö eller inte, i Sverige finns det mer julkänsla än i ett 15-gradigt Barcelona med palmer… 😀

    • Tack Emmi! 🙂 Ja, julen ska vara så. Eller helt tvärtom (det vill säga 30°C och södra halvkloktet). Vi hade ju vår klockrena julafton förra året med massa minusgrader och helt nyfallen fjäderlätt pudersnö. Och ett norrsken på det. Magiskt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.