A350 till Peking i business class

Jag fick ett SMS igår eftermiddag. Från min far. Han hade just landat i Helsingfors från Göteborg, inför en stundande jobbresa till Peking. I SMS:et stod det kort och konkret ”A350 till Peking. I business.”. Happ. Joråsåatte. Men visst. Japp. Han vet vad han ska skriva för att träffa rätt, farsgubben.

A350 är alltså Airbus senaste tillskott och i skrivande stund är det bara Finnair bland de europeiska flygbolagen som har den här maskinen i sin flotta. Den togs i bruk så sent som under hösten som just passerat och den aktuella flighten AY051 har ärats med modellen till och från sedan början av december. Nu föll det sig alltså så väl ut att han fick finåka hela vägen till Kina.

Stil ska det vara. Och med all rätt. Ska en jobba och slita så är det ju A350 till Peking det enda rätta. Jag fick låna lite bilder som han skickade över och det ser minst sagt inbjudande ut. Utöver att själva modellen i sig är helt sprillans ny (det aktuella planet levererades 14 december!) så har A350 en kabin som både påminner om och förmodligen överträffar Boeings 787 Dreamliner när det kommer till komfort, teknik och finesser. Jag tvivlar inte en sekund.

Så. Frågan är. Vem tar med mig till business på min nästa resa? Någon? Kontaktformuläret hittar ni här.

Finnair A350 i business - preflight

Finnair A350 till Peking - preflight

Finnair A350 preflight

Finnair A350 preflight

A350-900 XWB står givetvis även på min att-flyga-med-lista, det finns en bucketlist på området nämligen men mer om det om några dagar. Än så länge så har mina potentiella och ännu obokade resor inte omfattat vare sig den här modellen eller resor åt det där hållet. Vet inte riktigt när det kan tänkas bli av, för vi pratar inte ens om resor österut överhuvudtaget just. Visst vill jag och vi klämma till med Asien framöver, i en A350 till Peking kanske, men läget är inte riktigt just nu. Å andra sidan. Det verkar som att halva Sverige drar till Thailand mest hela tiden (av diverse Facebook-inlägg att döma) så då tittar jag hellre på resor västerut.

Hälsningar, Inte som alla andra barn.

Fotografier: B.Rydén

9 KOMMENTARER

  1. Inte alls illa…Hälsningar från en som i stort sett aldrig reser och på sista resan till Sverige fick jag lägga servetter på sätet för någon hade kletat fast en massa tuggummi på där. Fast vad är väl en bal på slottet….

    • Men fräscht Anita. Aldrig kul. Jag har lyckats åka med en SAS-kärra (736:a) som läckte nån typ av kondensvatten eller nåt på ett av de bakre sätena. Två gånger på kort tid råkade jag ut för det planet. Glömde dock ta regnumret på det så jag vet det till nästa gång. Ops. 🙂

  2. Man blir ju inte så lite avundsjuk, dels på A350 men framförallt på Business class faktiskt..! Någon gång i livet ska man nog faktiskt unna sig själv en sådan resa, mer för upplevelsens skull än något annat egentligen.

  3. Lite så, Ewenson. Kanske ska slå ihop den önskningen med målet om att flyga världens längsta reguljära flight. För att maxa upplevelsen (och utgiften…) menar jag. 🙂

  4. Sv: Haha ja det är faktiskt Smitningen, mycket observant av dig! Att du höll på att bli ikastad där av alla ställen, roligt sammanträffande. Vad pluggade du i Härnösand?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.