Flygtrafik ovanför våra huvuden

Jag vet, jag tycker att det är kul med flygtrafik och allt runtomkring. Det är ju dessutom ett ganska fantastiskt område som det går att lära sig hur mycket som helst om, om nu målet är att bli en så kallad “skrivbordspilot” (läs: besserwisser vars största nöje är att hänga på BusinessClass.se och tillrättavisa folk).

Just så dryg tänker jag inte bli, men det hindrar mig inte heller från att fortsätta fascineras över och grotta ner mig i sånt som har med flygplan att göra. Den senaste av Youtube-filmer jag snubblat över visar flygtrafiken över Amerika-kontinenterna samt Europa och Afrika över ett dygn. Både skrämmande och spännande på samma gång, det är ju ett antal flygplan som huserar ovanför våra huvuden. Den täta flygtrafik som är mitt på dagen känns ju nästan lite overklig, hur får de plats i luften?

Det finns ju sedan tidigare här på bloggen tips om liknande sekvenser, dels de vackra filmerna North Atlantic Skies och En helt vanlig sommardag. Ja, plus mina egna nära-flyg-plan-upplevelser, senast på väg till New York.

Som sagt, flygtrafik var det. Här.

Omslagsbild: från filmen ovan, 24 Hours Of Air Traffic – Atlantic Sphere View

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Wow. Ja jag bor ju så jag ser Kastrup så det blev nödvändigt att skaffa appen Flight24 och se vad som kommer in om det är stort (eller har problem att landa som under stormen Gorm häromdagen då Austrian vände tillbaka till Wien!) Det är otroligt vilka “svärmar” av plan det är över London och liknande…

  2. Håller med. I Amsterdam drog jag fram Flightradar och spanade avgångarna allt eftersom de fick luft under vingarna. Om flygplatshäng inte är särskilt kul så får en göra det lite roligare. Klar fördel om en kan se start- och landningsbanorna också så klart.

    …för att inte tala om lyxen med att bo nära en större flygplats. Som du gör. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.