Nungwis vidsträckta stränder

Efter en god natts sömn på Z Hotel, där vår nyfunna AC-vän kylt ner oss en aning under natten, tar vi en frukost nere på Saruche. Det är hotellets ena restaurang och på den sparsmakade buffén bjuds det på frukter, yoghurt, muffins och självfallet inmundigas dagens första och obligatoriska mugg kaffe. Lite som det ska vara. Nedanför oss breder Nungwis kritvita och härliga stränder ut sig.

En lång och oändlig strand med sådär turistbroschyrigt turkost vatten och även om vi nu varit på Zanzibar i flera dagar så är det här en sak som inte går att vänja sig vid. Borta i horisonten skymtar vi öarna Mwana och Tumbatu. Bortanför horisonten har vi Afrikas fastland. Men det ser vi inte, trots det ringa avståndet på drygt fyra landmil.

Havsutsikt från restaurangerna

Nungwi och dess stränder

Vi beger oss ut i strandlivet. De ihärdiga strandförsäljarna är om möjligt än mer intensiva här. Kokosnötter, ananas, solnedgångsturer, snorkling, allt möjligt. Inklusive marijuana. Vi har våra planer spikade och tackar vänligt men bestämt nej till erbjudandena.

Vattnet slår in över fötterna när vi måste ut en bit i det gröna och samtidigt huka oss under de utstickande klipporna. De små livfulla krabborna springer mellan våra fötter och gräver omgående ner sig när vi blir för närgångna. Sanden sprätter upp ur deras ett par centimeter stora hål i snabb takt och sedan ser vi dem inte mer.

Solen bränner, svetten rinner och jag lägger t-shirten över huvudet i något slags försök att skydda mitt huvud. Vi har fått vår första hint om Nungwi, vårt hem de närmaste dagarna. Det är ganska långt från fridens Jambiani. De lyxiga inramade resorten ligger tätt längs stranden och vi själva har privilegiet att kunna smita undan och upp på vår egen balkong när så vi känner för det.

Eftermiddagen kommer. Solen börjar gå ner och när temperaturen sjunker ett par-tre grader ner till trettiostrecket passar de lokala fotbollsklubbarna på att köra träningspass rakt utanför hotellet. Några turister vadar ut i vattnet och njuter av den afrikanska solnedgången. En bit bort kommer en båt med trötta dykare in efter dagens upplevelser och de kånkar mödosamt upp sin tunga utrustning till förrådet. Om ett par dagar är det vår tur. För en av sakerna på schemat är dykning. Även det en av Nungwis härligheter.

Nungwis härligheter
Nungwi, Zanzibar
Nungwi, Zanzibar
Solnedgång, Nungwi, Zanzibar
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

11 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.