Så var det det där med att åka tåg igen. Ni vet. Jag vill ju egentligen åka tåg oftare eftersom jag tycker att det är ett skönt och tillbakalutat sätt att fara genom Sveriges olika landskap. Ofta är det trevliga resor, ibland är det inte lika trevligt. Hur som helst, till saken. Min webForum– tillika bloggkollega på Ewenson.se är inte bara prylnörd av bästa rang utan även lokförare. Han har några gånger kombinerat det med timelapse-sessioner i sann På spåret-anda och Vart är vi på väg?. Och nu har jag hittat ett par guldkorn.

Vilka? Dalslandsgenomåkningarna så klart, från Göteborg till Karlstad och tvärtom. Jag genomförde ju min drömtågresa 2010 (japp, jag har haft en sådan) när jag så tillslut, efter typ 30 års väntan, fick åka tåg genom Brålanda. Från det att jag var liten och sprang ut på gräsmattan och räknade vagnarna när tågen susade förbi på järnvägen tills det att jag satt i en skruttig andraklassvagn mellan Karlstad och Göteborg. Fint. Alla delar!

Och fin är även den här timelapsen. Tack herr E för det här bidraget, Youtube behöver mer kvalitetsinnehåll av den här typen!

Och för en gångs skull behöver vi knappt fråga, men vi gör det väl ändå? Vart är vi på väg?

På grund av restriktioner har filmen tyvärr blivit borttagen.

Omslagsbild: Joakim Ewenson, på en resa genom Brålanda i norrgående riktning.

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här