Det perfekta kattägandet

Svedea försäkring

Ingen hund. Ingen katt. Däremot ett akvarium med några fiskar och en mal. Det är ungefär den nivån vi är på när det kommer till husdjur här hos oss. Därmed inte sagt att vi inte gillar djur, för det gör vi. Mycket. Jag har själv haft mängder med husdjur som liten, allt från undulater och en kanin till en biffig och ursnäll Newfoundlandshund. Och så har vi det perfekta kattägandet idag.

Ni vet, när grannen ska bort och vi blir vakter över helgen. Zelda, som hon heter, kan till och med sitta utanför vår dörr ibland och tråna efter oss, plus att hon sedan länge hittat sina favoritplatser runt om i lägenheten. Det måste ändå vara ett bra betyg. Att hon dessutom har den goda smaken att hoppa upp i soffan och kolla på fotboll med mig gör ju inte saken sämre. Win-win för alla parter.

Men att för två 10-12-åringar förklara att vi redan har det perfekta kattägandet är inte lika självklart, där även hunddiskussionerna ibland tas upp. Då är det bara att dra fram de gamla säkra korten. Uppfostran, inköp av mat, rensa kattlådan eller gå ut klockan fem en mörk och regnig oktobermorgon för att rasta hunden. Och försäkring. Jag kanske måste skicka in dem på Svedeas kattförsäkring så de inser att det är kostnader även där, som kommer att äta upp deras sparande till New York-resa och en airboard.

Well. Zelda kommer ner till oss ibland och det tar två sekunder, sedan ligger hon på golvet och vill bli klappad. Sa jag det perfekta kattägandet?

Det perfekta kattägandet.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

9 KOMMENTARER

  1. Haha, vilken söt katt! Vi gillar oxå djur, men det passar dåligt med djur när man reser. Förr i mitt liv har jag däremot haft sammanlagt haft 10 tamråttor (inte möss eller dansmöss eller ökenråttor eller nåt sånt!!!). Råttan är mitt absoluta favoritdjur: smart och sällskaplig och uppfinningsrik 😉 Äter exakt det jag äter och har en förkärlek för leverpastej, räkor, glass och att slappa i hängmattan, helt begripligt 😉

  2. Zelda är världens bästa katt och vi njuter varje gång hon ska vara hos oss 🙂 Så tillgiven, så mjuk (både fysiskt och psykiskt) och så kelsjuk.

  3. Katter verkar ju vara coola djur, men jag nyser så fort jag ser en, typ. Tar det som en hint om vänskapsstatusen varje gång en kompis skaffar katt, haha. Ändå heter jag Katta ironiskt nog.
    Zelda ser ju riktigt gosigt ut, men mig lurar hon inte! 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.