Turistrådet Västsverige

Ibland får jag märkliga blickar av människor, när jag mitt under en värmeböljande sommar kan utbrista att jag längtar till hösten. Att oktobers färglösa landskap med regnsmatter mot fönsterrutorna är en av många inspirationskällor för mig. Att jag i -17°C kan dra på mig mina varmaste kläder och bege mig ut på en gnistrande runda med kameran. Och att det är mysigt att i full storm stå på klipporna och titta på det vilda havet.

Så här. För mig är allt inte sommar, värme, och blåa böljande vågor. För mig finns det fler årstider, fler aspekter och större inspirationskällor. Tänk er ett par ynkliga plusgrader. Det där kala och karga. Saltstänk och doften av ett mörktblått hav med isande vindar som smyger runt öronen. Ackompanjerat av vågornas ändlösa ljud när det slår mot klipporna. Tänk er Bohuslän just precis nu. Februari. Kallt, jävligt och alldeles underbart.

Inspirationskällor i Bohuslän

Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör det, men “årstidens vackra tomhet” är ett av många sätt att beskriva det. Blotta tanken på att få krypa upp i en fåtölj med en värmande mugg kaffe. Blicka ut över landskapet. Inhalera alla intryck. Det gör mig alldeles varm, mitt i all kyla. Alltså. Blotta tanken.

Så, mitt i den bistraste av årstider låter sig Turistrådet Västsverige slå ett slag för det här med vinterkonferenser. Jag tycker att den idéen är briljant, vi har en otrolig förmån här i Sverige att ha de årstider vi har och då ska vi njuta av dem. Även i färglösa, vindpinade och råkalla landskap. Och i den aspekten vinner Bohuslän SM-guld och den här filmen visar precis det.

De där märkliga blickarna jag får, när jag säger att jag längtar till färglösa månader, regnsmatter och isande vindar tar jag med ro. Jag är van. Jag är härdad. Jag trivs så. Och en vinterkonferens bland kala klippor och isande vindar tar jag vilken dag i veckan som helst.

Foto: Sanna Rosén / Turistrådet Västsverige

3 KOMMENTARER

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här