Medvinden, medvind och fjällkuliss

Så, skatten återfanns alltså igår när kartongen med långfärdsskridskorna blottade sin närvaro nere i förrådet. Där den på samma ställe stått i säkert ett och ett halv år. Jag tänker inte älta det mer utan kan bara konstatera att det följde en söndag med nyfallen snö, klarblå himmel och bara lätta fina vindar. Jag menar, jag hade inte kunnat gjort en bättre beställning själv och allt annat än en tur på Medvinden en dag som denna är tjänstefel.

Långfärdsskridskor

Massor av folk både i Vinterparken, på den upplogade skridskobanan och i längdskidspåren vid sidan om. Även en och annan löpare träffade vi på under vår mil på isen. En halvmil ut längs Frösön tog vi oss innan vi vände om och då var vi bara halvvägs ut till Kungsgårdsviken. Alltså, väder och vind i all ära men isen har jag sett i bättre skick. Stundtals smalt plogat ofta knagglig is, vilket gjorde det ganska bökigt för mig som ganska ovan åkare. Inte helt optimalt så sett. Plus ett par trötta fotleder och en förvisso lätt men ändå kännbar motvind på tillbakavägen. Plus allt folk på det.

Medvind på Medvinden

En halvmil åt ena hållet fick räcka

Medvinden med fjällkuliss

Fast å andra sidan, jag klandrar ingen. Jag förstår att folk ger sig ut på Medvinden i det här vädret. Vårvinter när den är som allra bäst och det är i sådana här stunder som jag verkligen älskar Östersund. Det här är Vinterstaden i dess rätta skepnad.

Vi kryddade dessutom allt med att, mot alla odds, få tag på solstolar inne i Badhusparken efteråt (hårdvaluta!). Ni vet, slå sig ner och ta en mugg medhavd kaffe och njuta av en stunds lugn och ro med solen i ögonen. Alltså. Världsklass och kanske Östersunds prime time på året.

Låt det nu få vara så här några veckor framöver, tack på förhand!

Playa del Badhusparken

Foto 2: M.Carlsson

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. Någon jag känner la upp promenad på Storsjön i strålande sol på fejjan idag, och då tänkte jag här i Portugal att ”Nu är nog Dryden ute och åker långfärdsskridskor!”. Sjukt va?

    • Jag vet inte riktigt. Folk kan gott börja välja lite sämre ställen framöver. 😉 Tog däremot en lunchpromenad idag mellan alla möten och det var världsklass. Betydligt mindre folk, de verkar vara på sina jobb mitt på dagen. Ehum.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.