Zanzibars sköldpaddor i ett mindre format

På Zanzibar finns det möjlighet att åka ut till Prison Island från Stone Town för att umgås med jättesköldpaddor men det finns faktiskt ytterligare (minst) en möjlighet att få se krabater av det här slaget. Längst upp i Nungwi, så långt upp en kan komma på ön, ligger nämligen ett litet reservat för mindre varianter av Zanzibars sköldpaddor, Mnarani Marine Turtle Conservation Pond.

Målet med det här reservatet är bland annat att skydda sköldpaddor från illegal jakt, städa stränder samt utbilda de lokala fiskarna och få dem att skydda sköldpaddor som de av misstag fångat i sina nät. Varje år, i mitten av februari om jag minns rätt, släpper de tillbaka sköldpaddorna till deras rätta hem under festliga tillställningar.

Inträdet ligger på bara $5 per person och då ges det en guidad tur, en kan få mata sköldpaddorna och även klappa dem eftersom de allihop simmar fram till dig och äter sjögräs direkt ur händerna. Det fanns också andra mindre bassänger med bland annat tvåveckorspaddor som simmade omkring. Sockersött.

Visst kan det här tolkas som ännu en turistfälla i Nungwi men jag vill ändå slå ett slag för ett besök här. Min känsla är att pengarna går till ett bra ändamål, att skydda Zanzibars sköldpaddor, och parken kändes seriös. Den guidade turen gav en hel del information om hur de jobbar.

För fem dollar är det inget snack. Besök om du är i närheten!

Zanzibars sköldpaddor Sköldpaddor på Zanzibar Mnarani Marine Turtle Conservation Pond Sköldpadda Zanzibars norra spets

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Du fortsätter leverera finfina inlägg om Zanzibar som kommer användas väl av den djur/etologi-nördiga familjen Edmark inför sin Zanzibarresa 🙂

  2. Sköldpaddor alltså. Mäktigt coola djur. Ett av mitt livs ögonblick var när jag gled in mot stranden på Hawaii, efter mitt livs första surfade våg och mitt lyckorus toppades av att en green sea turtle simmade bredvid brädan. Tror jag får svårt att toppa den stunden!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.