Min lista till världen

Teman och listor. Bra grejer emellanåt och rätt som det är snubblar jag över något intressant som går att drydenifiera. Och då gör jag ju det. Som listan-till-världen-listorna som florerar lite här och var där ute nu. FREEDOMTravel har skrivit en, Träningsglädje lika så precis som Explorista. Säkert fler (tipsa gärna!).

Och nu även jag. Här är min lista.

Favoritutflyktsmålet på orten där du bor
Utsiktsplatsen på Frösöberget. Det är ganska enkelt att ta sig dit och vilken belöning det är att kunna stå och blicka ut över Frösön och Östersund! Fungerar dag som kväll, sommar som vinter, vår som höst. Ta med fika, det finns bänkar att sitta på.

Östersund och Frösön
Östersund och Frösön

Var vill du helst möta våren?
Senast häromdagen pratade jag och min matbloggande sambo om Milano-resan vi gjorde för tre år sedan fast å andra sidan faller den ganska platt med mars och april som går att upplevas i Jämtland. Men då pratar vi i och för sig den femte årstiden – vårvinter. Men det räknas väl också? Tänk er en topptur under blå himmel och med fjällvärlden som breder ut sig runtomkring. Magiskt!

Topptur - Sönner Tväråklump
Topptur – Sönner Tväråklump. Foto: M. Engström

Tre weekendstäder du gillar – eller tror du skulle gilla?
München-resan väcker fina minnen och där där med att klaffa in höstens finaste helg med färgsprakande lövkronor var till att kröna vistelsen. Sedan tror jag starkt på Lissabon, som jag hört mycket gott om lite här och var, samt Visby som känns otroligt vackert. Gärna en bister oktoberdag så man får krypa in på hotellet på kvällen och äta något gott. Ja, Gotland är ju faktiskt det enda landskapet jag ännu inte bockat av så ett besök där skulle fullända landskapslistan.

Ditt bästa sommarställe i Sverige?
Västk… Bästkusten. Så enkelt att det inte behöver någon mer förklaring än en bild.

Lindesnäs
Att hoppa ner i havet! Foto: M. Carlsson

Om du fick välja ett ställe i ditt grannland, var skulle du vilja åka då?
Jag väljer ett ställe som ännu inte är besökt – Norge och Galdhøpiggen. Toppen, och lite till, står sedan ett tag på min lista över sommarplaneringen.

Finns det något resmål du blivit nyfiken på från att ha läst en bok, tidningsreportage, blogginlägg – eller sett film?
Kanadas vildmark är given på min lista. Efter att ha blivit tipsad om Youtube-filmerna Expedition Kanada med Peter Persson så blev jag, och är fortfarande, riktigt sugen på att se mer av ödemarkerna. Jag inser dock att en sådan liknande resa är ganska långt ifrån vad min kunskapsnivå på området tillåter men drömma får man göra. Och drömmer om det gör jag.

Om du fick 20 000 kronor och en veckas ledig tid – var skulle du åka?
Jag skulle ta första bästa flight till Vietnam. Halva veckan en myllrande storstad, resten av tiden på en öde strand och lyssna till vågornas outtröttliga brus när de kastar sig in på den tomma stranden.

Var finns paradisstranden?
Zanzibar. Högst upp på min lista så klart. Det säger jag inte bara för att jag har resan i färskt minne utan för att det faktiskt var de absolut bästa stränderna jag upplevt, framförallt i Nungwi.

Zanzibars norra spets - på min lista
Nungwi, Zanzibars norra spets.

Var vill du åka med din partner?
Överallt. Fast okej, inget giltigt svar så jag säger Nya Zeeland. Jag vet att alla andra också vill dit men jag kan inte bry mig mindre. Det är nog den platsen på hela planeten som står högst upp på vill-åka-till-listan och har så gjort ett antal år nu.

Var skulle du helst vilja äventyra?
Jag får återkoppla till frågan ovanför. Kanadas vildmark. Alla dagar.

Av de ställen du varit på, i Sverige eller utomlands, var skulle du helst vilja åka tillbaka?
Spontant, New York. Redan när jag åkte hem därifrån i höstas kände jag att det finns hög chans för återbesök. Oj vad mycket det finns att se, göra, uppleva och… missa.

Vilka resor, nästgårds eller långt bort, har du inplanerade?
Ramundberget i april, egotripp till Vancouver i april/maj, Berlin i juni, sedvanlig sommarsemester på västkusten i juli samt Galdhøpiggen, Trollstigen och Geiranger i samma månad.

Dina topp tre drömresor i Sverige som du ännu inte upplevt?
En vildmarksvandring i Sarek, en höstresa till Gotland och då gärna med surväder och bistra vindar samt ett dressin- och kanotäventyr i Dalsland, mina gamla hemtrakter.

Dina topp tre drömresmål i världen som du ännu inte upplevt?
Nya Zeeland med dess kontrastrika natur. Islands karga och spännande landskap. Galapagos och dess unika djurliv.

Har du också en lista? Länka gärna i en kommentar nedan så kikar jag!

19 KOMMENTARER

  1. Vad kul att du hängde på! Och ja, norra Kanada och Alaska verkar populärt, vi kanske måste ordna en bloggresa dit 😉 Gotland har jag inte heller sett så mycket av, bara korta resor på vintern när jag flugit dit för att föreläsa 😉

  2. Ja, bloggresa till Kanada/Alaska… jag är PÅ! När åker vi?!

    Kul att läsa dina svar! 🙂 Jag har också svarat på frågorna, länken finns lite ovan 😉

  3. Zanzibar är ju ”bara att göra”, AndrenaLina! Fantastiskt fint ställe. Lägg på en vecka för lite safari på fastlandet också, det hade nog vi gjort om vi haft möjligheten.

  4. Kul att läsa din lista! Det finns så mycket fint på hemmaplan och i våra grannländer. Härligt att många bloggare lyfter det. Älskar för övrigt ordet ”drydenifiera”. 🙂

    Ja, Gotland måste du bocka av, likaså Lissabon! Själv har jag blivit inspirerad av just ett av dina resmål … Se min egen lista på Travel on a Cloud!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.