Ny pacemaker tillsynes klanderfritt

Jag tänker att det är bäst att meddela det här på bloggen innan ni får höra det ryktesvägen på stan. Men om ni nu ändå redan skulle hört det så kan jag bara bekräfta att det är sant. Jag har skaffat mig en ny pacemaker. Mobil alltså. Det i sig kanske inte är så stort men…

Samsung Galaxy S7 Edge

Hold your horses. Stoppa pressarna lite nu. Vad i heligaste självaste Hisingen? Har Dryden, the Apple fanboy nummer ett (är vad de säger på stan i alla fall, själv tvivlar jag stort på den titeln), gått över till den onda Google-sidan och kanske än värre, Samsung?

Well, ja. Säg hej till Samsung Galaxy S7 Edge. En ny pacemaker.

Efter sisådär åtta år med iPhone så kände jag att det verkligen var dags för något annat. Jag behöver inte ens ha några fler rimliga skäl än att ”testa något nytt”. Jag avskyr inte Apple. Jag tycker inte illa om iPhones. Jag är inte missnöjd med min 6 Plus. Jag kände helt enkelt bara för något annat. Inga konstigheter. En behöver inte hata något för det.

Förresten, vaddå ny pacemaker? Ja, alltså. Det är min sambos smeknamn på min smartphone, vilken det än må vara. Vet inte riktigt varför hon gjort den kopplingen men… ja, nej. Ni får väl fråga henne. Hon har börjat matblogga förresten!

Men regimskiftet då. Egentligen är det inte så långsökt som det låter, det där med att byta plattform. Efter en snabbgenomgång av mina appar i iOS visade det sig att det bara var två som inte finns på Android, nämligen iMessage och iCloud/bildström. Förvisso två ganska välanvända tjänster men inte heller något som jag står och faller med. Bildströmmen har varit, och är, rolig men den finns ju kvar på Macbooken. I övrigt var det bara att tanka hem apparna och logga in på tjänsterna. Det tog inte jättelång stund innan jag var up and running.

Faktum är ju att jag varit inne på byta-spåret ett bra tag och redan när S6:an i Edge-format dök upp blev jag lite sugen. I S7:an har det ju nu stoppats in både en tekniskt sett vassare kamera, fetare batteri, IP68 vilket bådar för tålighet mot väta smt att är skärmen på 5,5″. Lika stor som min ”gamla” iPhone 6 Plus alltså men betydligt skönare format då den både är mindre och lättare.

Efter några dagars användande har det så klart dykt upp både för- och nackdelar kontra min föregångare till pacemaker men jag tänkte samla på mig ett gäng synpunkter och sammanfatta allt i ett senare blogginlägg. Fram tills dess ska jag bekanta mig närmare med den. Och det får ni också göra här nedan.

Ironiskt nog är bilderna tagna med min iPhone 6 Plus. Ehum.

Ny pacemaker - Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge

Föregående inlägg
Nästa inlägg

9 KOMMENTARER

 1. Det blev alltså så till slut! Grattis till ett spännande val om inte annat, hoppas du blir nöjd!

  Och ja, jag är sjukt nyfiken på att läsa mer om dina erfarenheter, allra helst efter att ha klämt lite lätt på vanliga S7 hos närmaste leksaksaffär idag igen…

  • Ja, det var och är fortfarande ett spännande köp med en hel del vanesaker att ta tag i. Men också en hel del som är väldigt lika. Kanske har att göra med att merparten av apparna är de samma som på min iPhone.

   Alltså. Jag köpte Edgen lite för utseendets skull. Är inte riktigt vän med kanterna riktigt än men samtidigt så kändes ”vanliga” 7:an… tja, ganska tråkig i sammanhanget? 🙂

  • Martin, det kanske är så. Det lär väl visa sig med tiden. Helst av allt vill jag bara att prylarna ska fungera. Som jag vill. 😉

 2. SPÄNNANDE! Gillar som vanligt dina berättelser också 😉
  Men alltså, whatup med denna telefon – den är överallt ÖVERALLT. Min kollega har nyss skaffat den också och nu ser jag inte något annat på internet?! Den verkar sjukt jobbig med skärmen också, att den liksom går ner på sidorna – WHYYY?

  Hehe, ja jag är ju ett kärt Apple-fan och tycker mest synd om din iphone 6:a som knappast kan vara utsliten ännu 🙁 Men hen kanske finner en ny tacksam ägare? 😉

  • Haha, tack Jennifer! Men ja, Samsung har gått all in känns det som med S7:an men faktum är att den känns som deras bästa lur hittills i det här formatet? Ska väl inte såga så mycket om det egentligen eftersom det är min första Samsung-telefon men ja, den känns mer städad än föregångarna (bloatware, TouchWiz osv) och så har den även sånt som användarna efterfrågat – batteri, IP68 och så vidare.

   …och förhoppningsvis får min 6 Plus en ny ägare framöver. Är du sugen? Den är välvårdad. 😉

  • …och Jennifer. Att skärmen går ner på sidorna har både för- och nackdelar. Får återkomma med det i genomgången framöver. 🙂

 3. Det kommer säkert att bli jättebra det där. Jag bytte till Samsung ganska tidigt och har alltid varit mycket nöjd med den. Och nästa gång blir det såklart en S7 edge, vad annars? He he he. Ska bli kul att höra dina för och nackdelar om den här.

  • Anneli, det här känns ju som Samsungs mest städade modell hittills. Inte så mycket bloatware och ett uppstyrt TouchWiz som inte ser så jädra barnkalasigt ut. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.