Paris CDG och en veckostart deluxe

Jag hintade ju för några dagar sedan om en riktigt spännande vecka 10 och ja, inledningen var inte att leka med. Vad var det då som dolde sig bakom den blurrade bilden? Om jag säger Paris CDG så…

Träningsvärk och pre v10

Jo, det var en A380 från Air France ”så klart”. Inga konstigheter, så här med facit i hand.

Så. Vad hände då? Kort och gott. I måndags lämnade jag Östersund vid lunch, åkte in till Stockholm en snabbsväng och besökte ett event på Sheraton, arrangerat av Chinese Tourism Administration of Henan, som visade upp sin region. Jag hade själv aldrig hört talas om Henan innan (det bor ju bara 100 miljoner människor i där…) men uppenbarligen har de en hel del att erbjuda. Helt klart inbjudande men mer än så här blir det inte kring Henan just nu. FREEDOMTravel.se, som också var på plats, täcker däremot upp det lite mer på sin blogg.

Senare på kvällen flög jag vidare. Till Paris CDG. Och själva grejen med hela snabbresan. Höjdpunkten. Till Air France hub, Charles de Gaulle. Under ett späckat schema i tisdags visade de, för en utvald grupp och där jag var enda resebloggaren, upp faciliteterna på flygplatsen. Deras La Premiere-koncept, en helt nyrenoverad 77W, ett par riktigt trevliga lounger. Och även en A380 som bonus, där den stod parkerad i full färd att städas inför avgången till Hong Kong senare på kvällen.

Ja, jo. Jag passade ju så klart på att klappa om den lite, det är inte alltid en får chansen att knalla omkring förhållandevis fritt på plattan och se den här besten ur alla möjliga vinklar. Jetmotorn här nedan, en GP7270, väger för övrigt 6,7 ton. Om ni undrade.

Så. Det var i korta ordalag och det kommer självfallet mer om det här på bloggen framöver. Jag ska bara samla bilder och intryck. Det kan ta några dagar. Typ.

Air France-A380 F-HPJG på Paris CDG.
Att klappa om F-HPJG och dess ena GP7270. Foto: C. Bergqvist
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.