Prylar i bagaget

Det är dags för ett inlägg i #reseutmaning2016 igen och inlägg/dag nummer sju handlar om teknik på resan. Då är ju frågan – vilka halvnördiga saker får plats i bagaget när jag packar ner det nödvändigaste? Well. Jag är ledsen men det här inlägget tenderar nog att bli både sparsmakat, lite sådär standard och ganska halvtråkigt. Faktum är ju att jag försöker hålla nere antalet prylar i bagaget.

Så, vad ryms? Egentligen? Här är mina prylar i bagaget.

Mobilen
Given förstaplats då den är så mycket mer än bara en mobil. Den är ju e-biljett, ekonomisamordnare, karta/GPS, musikspelare, kamera, instagram-maskin och… ja, listan kan göras lång, längre och längst. Det sista som oftast sägs innan vi låser dörren hemma inför resa är min sambos ord…

Har du med dig pacemakern?

…och ja, det har jag. I skrivande stund en iPhone 6 Plus, årsmodell 2014.

iPhone 6 Plus - viktigast av mina prylar i bagaget
iPhone 6 Plus – musikspelarkartbiljettekomomisamordnaren, viktigast av mina prylar i bagaget.

Systemkameran
På andra plats och i princip nästan alltid medpackad är systemkameran. Mobilkameran i all ära och den används oftare, men inget går upp mot att få komponera en bild med ett riktigt kamerahus och fler möjligheter kring optik och manuella inställningar. På huset hänger nästan alltid min favoritglugg, 24-105L, som emellanåt varieras med 12-24mm för lite vidare vinklar.

Vi har haft många roliga stunder, jag och min Canon EOS 7D som jag köpte i november 2009.

Canon EOS 7D, 24-105L
Canon EOS 7D och 24-105L på ett café i Amsterdam.

GPS-klockan
Det är inte bara för träningens skull som min GPS-klocka följer med ut i världen, den är även på armen helt ”vanliga” dagar också. Dels som klocka (no shit) men också som en hint om hur mycket vi rör oss, plus lite mer information som höjdmeter och dylikt. Det är inte helt ovanligt att den visar runt 15 kilometers rörelse när vi på kvällen summerar en dag i någon europeisk storstad. Det där med att sitta stilla är inte riktigt grejen.

Sedan några år har jag en Garmin 910XT.

Garmin 910XT
Garmin 910XT, när den var med på Kebnekaise i augusti 2014.

Trådlösa lurar
I mån av plats får de åka med men när de gör det – åh! Tänk att på flyget kunna stänga ute resten av kabinen och sjunka in i en bra pod eller en skön spellista. De här lurarna har förvisso ingen brusreducerande funktion men tack vare att de är slutna så fungerar de ändå riktigt bra i stimmiga miljöer. Packar jag dock riktigt slimmat så är det de här som får lägst prio på den här listan. Allt som oftast får jag ångra det med högljudda människor eller alkisar på tåget.

Det här är ett par AKG K845BT, inköpta i maj 2015. Läs gärna min recension här.

AKG K845BT
AKG K845BT

Sådär. Det var mina viktigaste elektroniska prylar i bagaget när det vankas resa. På listan skulle även ett portabelt batteri, Macbook och extramobil/wifi-hotspot för datatrafik kunna stå med men se dem som bubblare och bonus.

Vilka hi-tech-prylar åker med i ditt bagage?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

 1. Instämmer: ”Fånen”, lurar och systemkamera är ett måste – för att inte tala om de brusreducerande lurarna som gav mig ett riktigt hallelujamoment på senaste flygturen över Atlanten. I mitt fall följer också datorn med om jag måste jobba på resmålet. Det kommer förhoppningsvis ett inlägg om mina teknikprylar också! Än så länge är jag på post nummer 3: ”Utmaningar på en resa”. 😉

  • Ah, brusreducerande hörlurar pratade vi om på jobbet så sent som i måndags då en kollega testat ett par och haft samma upplevelse som dig (fast inte på ett flygplan). Mina trådlösa som jag nämner här har ingen brusreducering men senast igår kände jag hur skönt det var att kunna stänga ute resten av planet och lyssna på en pratpodcast, utan att ens behöva ha särskilt hög volym. Lurarna ska få åka med fler gånger. Kanske blir ett par brucreducerande på sikt? 🙂

 2. Fick jag välja så skulle jag förmodligen behöva en helt egen resväska enbart dedikerad till teknik. Nu är ju detta inte direkt praktiskt på något endaste sätt och därmed kommer den svåra leken att begränsa sitt bärande. Telefonen är väl närmast så självklar att den inte ens behöver nämnas, lika så en (åtminstone…) kamera och tillhörande laddare till telefon och kamera.

  Utöver detta så väljer jag oftast hellre en surfplatta än dator, mest av vikt/plats relaterade skäl och för att man klarar det mesta man behöver med just telefon och surfplatta. Fördel oftast med att surfplattan dessutom har samma laddare som telefonen. Vet man med sig att man har en del skrivande så är och förblir datorn bättre än surfplattan för det syftet…

  Vad gäller lurar så brukar det få bli ett par gosiga in-ear-lurar för resor. Mindre platskrävande och med rätt lurar, väldigt trevligt ljud. Inte alltid optimalt för tryckkabiner dock…

  • Bra lista där Joakim! Jag har också funderat på in-ear-varianten när det kommer till ljud och de är absolut försvarbara när det kommer till det lilla utrymme de kräver. Fast att gå till sådana när en vant sig vid ett par förhållandevis portabla trådlösa och slutna? Hm, kanske inte. 🙂

   Jag har oftast kompromissat mellan dator och kamera då jag ansett att väskan jag använt inte rymt båda, och det har alltid blivit kameran som fått följa. Tills nu senaste trippen till Paris i dagarna, då jag testade att nyttja camelbak-utrymmet på kameraväskan. Faktum är att den svalde min 13″ MBP precis på millimetern och så fick jag plötsligt med mig alla prylar. Förvisso för en kort en och en halv-dagsvistelse och minimalt med kläder, men ändå. Klar win!

 3. Får ta mig tid att skriva en rad eller tre om de in-earlurar av märke Supra jag bär med i tid och otid. Inte billiga men de låter ruskigt bra i utbyte! 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.