Sommarhäng i sedvanlig stil

Spar Hotel Göteborg

Som jag skrev häromdagen så har sommarplaneringen börjat ta fart nu. Det ska in en västkust, Norge-roadtrip, lite Liseberg eller en sväng av Köpenhamn och Tivoli, golf så klart och så givetvis helt vanligt sommarhäng på ”hemmaplan”. I klassisk sedvanlig stil. Ni vet. Barfota, en tänd grill, kanske en ljus lager i glaset och en ljummen sommarkväll i luften medan träningsvärken tar över efter en mil eller två några timmar tidigare.

På tal om att romantisera saker och ting.

Hemmaplan ja. Jag är alltså från södra Dalsland, för er som inte är bekanta med den historiken, och har idag större delen av familjen i Trollhättan. Därför blir de här trakterna ”hemmaplan”, eller ”hemma-hemma” som jag också kallar det. Och en välbehövlig ”flykt” från Östersund. Det behövs också ibland.

Well. Det är frågan hur mycket en ska lyxa till det med allt runtomkring. Det där med boende är ju egentligen inget problem med i alla fall tre olika ”hemma-hos”-alternativ men det är alltid svårt att vara inneboende. Hur mycket en än inser att en är välkommen överallt så känns det alltid lite sådär lagom påträngande att lassa in packning och ”stöka till”. Oavsett det är hos kompisar eller föräldrar. Trots att vi håller ordning.

Det kanske är så att vi ska styra in på hotell någon eller några nätter och lyxa till det lite. Kanske inte i Trollhättan men blir det Liseberg i år igen (gärna för mig, jag gillar parken!) så slipper jag helst de tio milen norrut efter en heldag i parken. Hellre då att ta en tvåkilometerspromenad och spendera natten på Sparhotell i Gårda, eller köra ditot i Majorna följt av en mysig fika i Haga på förmiddagen efter.

Ja, på tal om att romantisera saker alltså.

Det där med hotell och hemmaplan förresten, det är ju något vi brukar köra även hemma i Östersund. Vissa helgmornar tar vi promenaden in till stan och äter hotellfrukost. Kan vara värt att testa, om ni inte redan gjort det. För vem gillar inte hotellfrukostar?

Så. Sommarhäng. Vad tänker ni på och har ni några planer än?

Sommarhäng i Grebbestad

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Jag tycker att du ska prova några dagars semester på Frösön också, och inte fly stan så fort du kan. Det är heeeelt ok att ta sovmorgon hemma, långfrukost hemma och sen strosa bort till Surfbukten. Där kan man lät hänga ett par timmar med jämna mellanrum och bara vara.
    Eller ta bilen till Andersön och strosa längs stranden. Ta med fika och lägg hela dagen på en skön plats mitt i Storsjön. Jag känner att jag blir mer och mer allergisk mot det här ”jagandet” som jag många gånger själv är skyldig till.
    Softa mera!

    • Jag har haft massor med semesterdagar och skönt ledigt häng på Frösön. Hävdar inte att det är dåligt heller och jag älskar Jämtland på sommaren. Men sommar och ledighet handlar för mig om att byta miljö och det är i princip enda chansen på året jag har att göra det under en längre period.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.