Trendspaning och tyskar

En av många bloggar jag följer är Hallins Reseblogg hos Resia och nu i dagarna har det landat två intressanta inlägg på rad där. Det är nästan så att jag känner att Hallin pratar direkt med mig. Först har vi trendspaning för 2016, där Resiabarometern gås igenom och det andra inlägget handlar om… äh, vi tar det om en stund.

Trendspaning först. Kort och gott om hur vi svenskar reser, hur vi tänker kring resor, vad vi drömmer om och vad vi faktiskt bokar. Och när. Jag fastnade framförallt för…

Det är faktiskt så många som 62% av svenskarna som känner ångest när de kommer hem och 90% av dessa dämpar detta genom att planera nästa resa.

Ångest känner jag sällan så sett. Visst är det ju tråkigt att lämna en underbar plats men jag är så övertaggad att förmedla alla upplevelser jag haft. Bra som dåliga. Bloggen, storytelling i fikarummet på jobbet, långa telefonsamtal med nära och kära, återuppleva allt när jag redigerar bilderna i Lightroom. Och så lite mer bloggande. Så klart.

Jag sällar mig faktiskt inte till de där 90% som planerar nästa resa direkt heller. För oftast är den nämligen redan bokad (!). Höhö. Alltså, redan innan jag stack iväg på den nyss avslutade. Det är ett motto det där, bra eller dåligt, som jag har. Att ha en ny resa bokad innan nästa är avklarad. Många skulle nog tolka det som att jag inte går all in på resan jag är på utan längtar direkt till nästa (och det är väl samma folk som även tolkar resandet som ”en flykt från en tråkig vardag”).

Breaking news – så är självfallet inte fallet. Så, då har vi dödat de myten också. Det kändes bra.

En annan sak som framgår, och som jag blir lite fundersam kring, är att många inte bokar en resa för att de har svårt att hitta den perfekta resan. Då undrar ju jag så klart – vad menas med den perfekta resan? Finns den över huvudtaget? Känns lite som att det är läge att se bortanför broschyrer och tillrättalagda Instagram-konton.

Det var trendspaning det. Men det andra inlägget jag nämner då? Jo, det var 12 tips om Berlin. Vi kan väl säga så här – det kom mycket lägligt eftersom vi i dagarna sonika bestämde oss för att göra stan i juni som kommer. Det kan med andra ord bli lite Berlin-spaning här på bloggen framöver. Jag har inledningsvis fått tips om trabantsafari, onekligen ganska unikt koncept va? Har ni fler Berlin-tips så kommentera gärna.

Berlin-helgen innebär ju också att jag har en resa inbokad redan innan nästa resa är avklarad. För jag ska iväg i slutet av april. Lite längre. Och då ska det även bockas av lite på mina två bucketlists. Men det kan vi ta i ett annat inlägg.

Trendspaning med Resia

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

  1. TACK snälla för ett så fint inlägg! Du skriver så bra och så härligt! Och väldigt kul att jag lyckades pricka in två inlägg på rad som passade dig. Svarade dig på bloggen och är man resenörd så är man, då har man många resor framåt i tankarna. Med rätta resan är det nog tyvärr så att det är ekonomin som sätter gränser för många.

  2. Ja, jag hoppas lite så sett att det ”bara” är ekonomin som sätter stopp och inte ”väntan på DEN resan”. Jag var själv där för några år sedan när jag inte ”vågade” åka på weekends i tron om att jag pajar ekonomi och annat och då inte tar mig iväg på DEN resan. Jag skrotade alla de tankarna och jösses, jag har haft massor av fina resor under några år nu även om jag fortfarande inte avverkat DEN resan jag tänkte på just då (Kanada och NZ). 🙂

  3. Jag har för första gången på evigheter två resor inbokade och blir riktigt nervös över det. Hur ska det bli, hur ska det gå? Små fjuttresor bägge två, inte ens utomlands men jag har tydligen tappat resvanan och blivit hemmagris. Jag som brukade leva med väskan packad och faktiskt inte ens hade något hem att åka till under många år om inte föräldrahemmet räknas och det gör det inte.

  4. Härligt Åsa! Jag tycker att resor inte alls behöver vara utomlands för att räknas. Vi har en resa till fjällen planerad och visst, jag ser inte på den som Berlin, det gör jag inte. Men jag borde, för fjällvistelsen över en helg i Ramundberget tror jag kan bli hur läcker som helst.

    Men mer än två planerade vet jag inte om jag pallar, i höstas hade jag ett tag två längre och en kortare resa planerad och det var nästan lite för mycket. Ska ju hinna researcha och ladda också. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.