Se och göra i Vancouver – tipsa mig!

Så här. Jag har flygbiljetter, tre av sex nätters boende fixat – och en vill-göra-lista som växer nästan varje dag. Vancouver-resans research är sedan länge påbörjad och just nu samlar jag på mig massor av tips, önskemål och måsten (om det nu finns några måsten, tveksamt). Sedan tänkte jag sonika kasta upp allt i luften för att se vad jag kan och vill fånga. Det är nästan så jag för första gången på väldigt länge börjat fundera på om min knappa vecka räcker till allt jag vill se och göra i Vancouver.

Äh, så klart. Jag kommer inte hinna med allt och det är bara att inse. Men det hade jag inte gjort om jag så stannade en månad eller ett år heller. I värsta fall, alltså värsta värsta fall, så får jag väl helt enkelt åka tillbaka. Det vore ju typ… jobbigt. Sa ingen. Någonsin.

Vad har jag då hittat?

Tja, i runda slängar det här: Val/späckhuggarsafari, Grouse Mountain, Capilano Suspension Bridge, åka zipline, hänga i Gastown, dagsvandring upp på St. Mark’s Summit eller någon annan fantastisk topp, flyg- eller helikoptertur över stan, hyra cykel, jogga runt Stanley Park, Sea to Sky-gondolen, roadtrippa norrut mot Whistler-trakterna, bungeejump i Whistler-krokarna, Vancouver lookout och käka lunch på 553 fot över marken.

Och så vill jag självklart bara sätta mig ner på ett café och iaktta människor en stund också. Med en mugg svart. För hur det än blir så tänker jag jag inte hetsa runt.

Vad har jag strukit?

Skidåkning (fel säsong, meckigt), titta på NHL-slutspel (Vancouver missar slutspelet), fotbollsmatch med Whitecaps (de har ingen hemmamatch under veckan), golf (meckigt).

Nu vill jag ha fler tips, även om listan redan är lång. Jag kan ju ha missat något. Så. Vad bör jag se och göra i Vancouver? Kommentera gärna nedan.

Se och göra i Vancouver

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

 1. Det låter som om du kommer att få en fullspäckad vistelse! Kan tyvärr inte bidra med tips, då jag inte varit där. Men, som både du och jag vet, att planera in “bara sitta på café”-tid, är nog så viktigt. Man kan ju ändå aldrig göra allt och man kan alltid återvända!

 2. Jag försöker att inte få den allt för fullspäckad utan få tid till att bara vara också, som du skriver så är ju cafétiden minst lika viktig. Men om någon har ett jägartips liggandes så är jag ju lite sugen på att få veta. En fin men inte så marknadsförd dagstur i bergen eller dylikt.

  …och självklart går det återvända. 🙂

  • Ja, den här resan känns riktigt spännande och något jag suktat efter länge! 🙂 Ha en bra helg själv, och bra inslag du gjorde i morgon-tv också! 🙂

 3. Planer är inte dumt alls, för att minska risken för att missa något. Nog så viktigt är även att ha någon eller några dagar oplanerade, för spontana idéer eller bara för att slappa lite och återhämta sig. Kanske kan vara något..? 🙂

  • Ja, jag är inne på samma sak där, Joakim. Just nu har jag bara kastat upp idéerna i luften för att se vad som landar. Men en toppvandring känns som spik och även valsafari. Och caféstunder med en god mugg kaffe så klart. 🙂

 4. Vancouver är en charmig stad. Vatten överallt.
  Must see: Totem poles i Stanley Park; China Town.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.