Upplättad stämning på Sveriges högst belägna väg

Även om vi uppskattade lördagens väder med en molnbas strax under oss (typ) så är ju ändå en klarblå himmel att föredra. Ja, alltså. För att få sig en smärre omvärldsbevakning. Vida vyer och sånt som jag gillar. Ögat når inte så himla långt med gråtunga moln rätt framför näsan. Lyckligtvis då så blev det ju annat i söndags när vi skulle hem från helgen i Ramundberget. Här pratar vi upplättad stämning på Sveriges högst belägna väg.

Att komma upp med bilen på de 975 metrarna över havet. Att ha en i det närmaste 360°-vy. Att se flera av Jämtland och Härjedalens stoltheter. Helags. Lunndörrsfjällen. Skarsfjället. Att bli än mer fjällsugen. Jag kan knappt titta på ett vackert berg utan att vilja packa vandringsväskan och ge mig av.

Flatruet

Upplättad stämning och renar på Flatruet

flatruet

Upplättad stämning och renar på Flatruet

När vi en stund senare, mellan Ljungdalen och Åsarna, dessutom får en närmare skymt av Lunndörrspasset så vill jag inget heller än att ha höst, underbara färger, en packad ryggsäck, vandringskängor på fötterna och en värmande kopp kaffe. Och en fjällvandring att ta mig an.

Underbara älskade fjäll. Måtte jag aldrig tröttna på er.

Lunndörrspasset

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

    • Haha, ja jag har skymtat renar även i Portugal via några bilder hos dig. Kanske måste uppsöka stället själv framöver. Ser fint ut. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.