Vancouver touchdown

26 timmar utan någon egentligen frekvent sömn, även om jag blundade till och från på flygresorna. Från uppstigning i Östersund 05:00 svensk tid till hotellsängen på våning 25 downtown Vancouver framåt 23-tiden lokal tid. Däremellan en joggingtur på flygplatsen i Toronto för att hinna fånga den sista flighten.

Well, det där dygnet passerade ganska lugnt, även om det i sig är en viss ansträngning att vara på flygande fläng. Plus de där små ofrivilliga momenten av spänning, med ett par svettiga droppar rinnandes på ryggen. Mestadels var det dock lugn och ro, där uppe på 36000 fot. Med underbara vyer av Danmark, Island, Grönland och så då självklart – Kanada.

Östersund > Arlanda > Frankfurt > Toronto > Vancouver.

Där har ni flygresan. Vad jag dock fick reda på först på Arlanda var att min incheckade väska måste plockas ut i Toronto och lämnas in igen innan vidarefärd till Vancouver. Nya regler, inrikesflyg och så vidare. Plötsligt krympte fönstret för misstag och förseningar en aning. På en och en halv timme mellan flighterna ska alltså passkontroll ske, uthämtning av väska göras, inlämning av väska fixas, terminalbyte joggas igenom, säkerhetskontroll göras. Och hitta rätt gate.

Joggingtur it was. Noterar det inför kommande resor…

Innan Vancouver touchdown hann jag så klart njuta ganska mycket också. Jag klev i Frankfurt på en 747:a för första gången och lyckades med valet av 54J att plocka en guldplats nästan längst bak (vi kan kalla det för SeatGuru.com-belöning, vilket jag tackar mig själv för). Jag såg Danmarks fina västkust och samma strand där min sambo för några år sedan tog fram två ringar och ställde frågor och sånt. Island passerade under mina fötter för första gången sedan Miami-flighten 1999. Grönland likaså och det var nästan lika vackert som när jag flög över där för två år sedan, på väg till LAX.

På sista fyratimmarsflighten från Toronto till slutdestinationen blundade jag större delen av tiden och kan också notera att jag kanske har hittat den där nackkudden jag suktat efter. Mer om det i ett senare inlägg.

Så. Jag börjar med att göra Vancouver. Eller nej, jag börjar med Hertz, hämtar ut hyrbilen och drar från stan. Fullt logiskt men jag har planer för en plats i närheten. Återkommer om det. Också.

Danmarks västkust
Mot Island
LH470 över Grönland
Ovaer in action
David Beckham
Vancouver touchdown
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.