Flygfoto, härliga vyer och grannländer

Efter den bedrövligt stimmiga stunden på flygplatsen i Frankfurt, som jag skrev om igår, så fick vi alla på Lufthansas flight LH806 upp mot Arlanda en riktigt fin flygresa. Klart och fint väder med härliga vyer över Tyskland, Danmarks östliga öar och Skåne. Här passade det ju utmärkt med lånekamerans smidiga format (onekligen lätt att slita upp ur ryggsäcken utan att böka runt och knuffa på medpassagerarna) och dess teleglugg till 200mm, något jag ibland kan sakna på min 7D här hemma. Flygfoto när det är som roligast och ett litet stort nöje sådär från plats 5A på 36000 fot.

Det är inte första gången jag får fina vyer över de här trakterna. Vi hade en riktigt fin flygtur längs hela den svenska västkusten när vi flög Bergen till Köpenhamn för drygt tre år sedan plus alla de gånger en flugit till eller från Köpenhamn. Vackert är precis vad det där.

Det blev en liten bonus också, med inflygningen ovanför Stockholm. Ärligt talat, även om Stockholm har sina ljusa punkter och egentligen är en väldigt vacker stad så har stället tappat lite av sin glansiga edge de senaste åren. I mina ögon alltså. Jag har varit inne på det förut men precis som då kan jag inte sätta fingret på vad det är som gör det. Hur som helst. Att dra över stan på sådär lagom inflygningshöjd har alltid, och kommer förhoppningsvis också alltid att vara, vackert.

Och jag kan återigen, med än mer flygfoto på mitt samvete, konstatera det som är sedan gammalt. Ni vet, det där med att välja fönsterplats på flygresan.

LH806, FRA-ARN, Airbus A321-231, D-AISJ
LH806, FRA-ARN. Airbus A321-231, D-AISJ

Fehmarn, norra Tyskland
Fehmarn, norra Tyskland.

Köpenhamn under en klarblå himmel.
Köpenhamn under en klarblå himmel.

Flygfoto över Landskrona
Landskrona från 36000 fot.

Öresund med Helsingør och Helsingborg
Öresund med Helsingør och Helsingborg

Stockholm från 9400 fot.
Stockholm från 9400 fot.

Stockholm Arlanda flygplats
Stockholm Arlanda flygplats

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

  1. Har Stockholm förlorat sin glans? Det får du gärna gå in närmare på. Personligen tycker jag att Stockholm har två ansikten, är en two-faced bitch, typ, även om det ena ansiktet är vackert. Jag är lite inne på att alla städer har en personlighet, är antingen man eller kvinna osv.

    http://www.bortugal.se/lissabon-ar-en-dam/

    • Åsa, jag tycker att Stockholm har blivit betydligt mindre attraktivt för mig som besökare. Som sagt, svårt att sätta fingret på vad. Kanske kan vara så att hela city känns som en stor byggarbetsplats (och då är det ju övergående)? Att stan känns smutsigare än förut? Att det är uteliggare och tiggare i precis varenda gathörn? Att det är hutlöst dyrt och överhajpat? Eller att jag bara varit där lite för ofta de senaste åren så att charmen har suddats ut? Jag vet inte. Jag kanske bara måste hitta de där små sköna ställena igen, bortanför kommers och innerstan eller sonika bara ta en paus och hitta andra ställen? Jag tycker fortfarande att Stockholm är fantastiskt vackert på väldigt många ställen men jag ids inte ta mig dit eftersom jag lika gärna kan lägga den tiden och de pengarna på att uppleva nya platser och miljöer istället.

      Fast du har nog en poäng där, att städer har en personlighet och two-faced. Och din beskrivning av Stockholm i inlägget du länkar till var en väldigt bra sammanfattning. Det är nog dit jag vill komma i allt mitt svammel i det här svaret. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.