Hemester och viss dos av kala klippor

Zmarta

Sommaren närmar sig med stormsteg och även hos oss pågår planeringen för fullt. Det här är ju den tiden på året då jag själv passar på att köra ”hemester”, alltså att dra till hemtrakterna under en längre period för att i hyfsad lugn och ro kunna besöka familj och vänner i Trollhättan och Vänersborg. Och så klart, även en runda ute på västkusten. Sommaren måste ändå ha en viss dos av kala klippor, doft av saltvatten, en färsk makrill på grillen och en ljus lager i glaset. Det är ju sedan gammalt.

Vad är då svensk sommar för gemene kvinna och man i det här landet? Well, jämförelsesajten Zmarta har gjort ett sommarstadsindex där de jämfört prisnivåer i svenska städer när det kommer till hotell, mat, båtplats och temperatur i juli månad. Sedan har de kalkylerat fram ett pris per grad Celsius. Fyndigt. Och så går det göra ett test för att se var en själv helst ska förlägga sin hemester. Också fyndigt.

Jag ska tydligen dra till Tylösand då det är the grej för mig. Det låter onekligen lockande och jag tror att två yngre förmågor i hushållet utan problem skulle uppskatta de där stränderna, det där havet och de där glassarna som finns att köpa där. Jag tvivlar inte ens. Det kanske rentav är så att jag också skulle trivas.

En annan intressant grej med Tylösand förresten. Från Trollhättan är det 21 mil dit. Drar vi 21 mil från Östersund så kommer vi till Lillhärdal. Eller Sunsvall ungefär. Då väljer jag nog faktiskt Tylösand alla dagar i veckan. Och året.

Fast fortfarande. Juli. Sommar. Hemester. Då är det få saker som slår de kala klipporna i Bohuslän och att få springa rakt ut i luften och landa i saltvattnet.

Var i Sverige befinner du dig helst på sommaren, eller drar du rentav utomlands?

Hemester

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

    • Det är vackert där, väldigt vackert. Har ett par solnedgångar där som jag minns framförallt. Och så nåt försök till grabbfest 1998 men som blåste bort i ett regnväder.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.