Löpning på andra platser i världen

På tal om löpning. En sak jag verkligen försöker ta tag i på resande fot är träning på något sätt (utöver att promenera stora delar av dagarna). Oftast blir det löpning innan frukost någon eller några av dagarna och det är en utmärkt kickoff på dagen! Frukosten smakar lite bättre efteråt, en känner sig piggare under resten av dagen plus att kunna se sig om fast i snabbare takt än promenadtempo.

Samma sak i Vancouver, så klart.

Jag hade redan innan resan spanat in Stanley Park, parken mitt i stan, som lämplig runda och de flesta av förväntningarna infriades. Ett dussin kilometer fick jag ihop längs med vattnet, där jag också tillät mig själv att stanna några gånger och bara… alltså… inhalera stunden (och fota)!

Det är en vacker park för löpning det där, även om den är nästan orimligt snäll och noll kuperad. Är det milen en ska göra på bra tid så är det här stället att göra det på. Dessutom! Väldigt bra respekt mellan gångtrafikanter, löpare, cyklister och inlines-åkare där ute längs med vattnet. Folk respekterade både regler och varandra och det värmen ett löparhjärta lite extra.

Att det var strålande solsken, över 20 grader varmt och fantastiska vyer gjorde ingenting alls. Faktiskt. Jag skulle ta ett löppass där igen om jag fick chansen…

Löpning i Stanley Park

Lions Gate Bridge

Löpning i Vancouver

Stanley Park

Löparskorna

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

    • Oja, inga problem! Det var väldigt cykel- och inlinesvänligt i Vancouver och det kändes som att det var en bra respekt mellan de olika färdmedlen också!

  1. Semester och sightseeing på språng är verkligen något jag har upptäckt (och lärt mig uppskatta!) på senare tid. Barcelona är en perfekt stad att morgonjogga i, speciellt längs raksträckan ner från Gracia ner till Parc Güell. Så får man en redig uppförsbacke på väg tillbaka också! Har du varit där?

    • Ja visst är det härligt Sanna! I Barcelona har jag dock aldrig varit men jag tar med mig tipset om det blir en resa dit nästa år. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.