Skyskrapor, havet och solnedgången

En promenad ut från hotellet, i de kanske lugnaste kvarteren av Vancouver. Bara några få kortsningar bort möter jag marinan och ett lugn sänker sig i kropp och huvud när jag blickar ut över havsviken på ena handen och lyfter blicken mot skyskrapor på den andra.

Jag har sagt det förut och säger det igen. Kontraster är bland det häftigaste som finns. Mellan högt och lågt. Kallt och varmt. Fint och fult. Jag är i en stad som i mitt tycke är en explosion av just kontraster. De låga bostadshusen i West End kontra alla skyskrapor vid Harbour Green Park. Pulsen i Downtown kontra lugnet i Stanley Park. Havet och bergen.

Skyskrapor vid Bayshore West Marina Harbour Green Park Vancouver Harbour Flight Centre Seaplane Terminal Stanley Park

Solen börjar försvinna bakom Vancouver Island och promenaden går ut mot vattnet och English Bay. Vid stranden och grönytorna runtomkring är det fullt av liv. De romantiska paren går hand i hand, barnen leker i gungorna, joggarna drar runt om vägarna kring Stanley Park och ute i viken ligger fartygen och skapar siluetter i motljuset.

English Bay English Bay

Det är ju som vanligt, det där med solnedgångar. Att ha sett dem tusentals gånger redan spelar ingen roll, för varje en av dem känns unik och framförallt på en plats där en tidigare inte har varit. Vancouver sällar sig till skaran av platser över episka stunder. Några minuter efter att Vancouver Island svalt solen är det bara stadens skyskrapor bakom mig som träffas av solens strålar.

Jag vandrar tillbaka mot hotellet. Lätt hög på upplevelser. Vykortsvackra bilder i både kamera och huvud. Leendes människor överallt. Och en stad som verkar ha gått rätt in i mitt hjärta. Datorn åker upp direkt jag kommer till hotellrummet. Jag måste skriva hem och berätta.

Om skyskrapor, havet och solnedgången.

Blogga sent

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

12 KOMMENTARER

  1. Håller med, kontraster är fantastiska på alla sätt och vis! Du verkar ha haft en bra resa✈️

  2. Du beskrev det så fint här: ”Kontraster är bland det häftigaste som finns. Mellan högt och lågt. Kallt och varmt. Fint och fult. Jag är i en stad som i mitt tycke är en explosion av just kontraster. ”

    Jättefina bilder!

    Detta är första gången jag kikar in på din blogg – Jag gillar den verkligen!:D Ska följa!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.