Sponsrad video: Så mycket mer än fotboll

Jag har en liten dröm. En nördig liten upplevelseönskan som tar mig bortanför vårt lands gränser, ut över Nordsjön för att sedan landa på den största av de brittiska öarna. Jag är en sådan där som älskar fotboll. Ni vet. Att dra en långhelg och uppleva de olika nivåerna i det engelska ligasystemet har länge varit en plan men det har alltid slutat med en Premier League-match, några öl, en fish and chips och sedan hem.

Jag är grymt sugen på att ta mig nedåt i ligasystemet och gå på klassiska genuina fotbollsarenor. Med träläktare, gubbkepsar, usla fotbollsplaner och fritt från VIP-läktare med kostympublik. Spontant tror jag England levererar bra sådant här material. Och nordöstra England i synnerhet med många klassiska fotbollsklubbar, högt och lågt i ligasystemen.

Vi har de större klubbarna som Sunderland och Newcastle, där de båda lokalrivalerna just nu kämpar för sin existens i Premier League. Mot varandra. Där någon av dem kommer att klara sig och den andra åka ur. Och så har vi Middlesbrough som faktiskt i helgen blev klara för avancemang till just högsta divisionen.

Hartlepool United harvar runt i League Two (vilket är fjärde nivån i systemet). Vi har Gateshead som den här säsongen slutade som ett mid-table-lag i femtedivisionen och Durham som spelar runt på nionde nivån i ligasystemet. Det finns en del att välja bland. Minst sagt.

Men tillvaron är ju så mycket mer än fotboll, även på de brittiska öarna och kanske Nordöstra England i synnerhet. Nattliv, kultur och en anrik historia finns att uppleva för den som tittar bortanför fotbollsarenor och gärdsgårdsserier. Det gamla industriområdet Quayside i Newcastle ska vara ett utmärkt ställe för mingel och Milleniumbron i samma stad är också en attraktion att titta närmare på. Här i krokarna finns mäktiga katedraler som ska bjuda fina vyer över de engelska vidderna och här finns till och med fina stränder för den som vill kasta sig i Nordsjöns vågor.

Det kanske är dags att uppleva charmen med nordöstra England och den här videon kan säkerligen inspirera ännu mer. Har vi någon läsare som har varit där rentav?

Northeast England

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just det och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar
Skriv ditt namn här