Tandborste den miljövänliga vägen

När jag kom hem från Vancouver hade jag fått ett litet brev. Brunt kuvert med handskriven adressetikett. Jag kände inte igen handstilen så det var med viss förvåning jag öppnade det. Visst, jag hade fyllt år och allt sånt men så hann minnet ikapp mig och där i låg ju det jag beställt strax innan resan – min nya tandborste.

Förresten, det här är inget sponsrat inlägg (trots att min mor är tandsköterska) utan helt enkelt en blogginlägg kring en produkt jag köpt utifrån att den helt enkelt verkar vettig. En kan faktist tycka till om saker utan att för den sakens skull vare sig få prylen eller få betalt för det. Så, då var det klart. Inga frågor på det va?

Vad är då grejen, en ny tandborste kan en väl köpa lite överallt och har funnits sedan Vikingarna drog runt i Långtbortistan och härjade? Well, den här varianten goes miljövänlig genom att handtaget är tillverkat i bambu  (snabbväxande växt, inga bekämpningsmedel) och borststråna är helt utan BPA. En helt nedbrytbar tandborste med andra ord och ett rejält steg framåt kontra plastborstarna som säljs överlag idag. Dessutom kommer den i miljövänlig förpackning, har en vettig prislapp (och går att prenumerera på) och så är den snygg! Viktigt. Typ. När en väl använder den ser det ut som att det är en blyerstpenna som sticker ut ur munnen. Som på mellanstadiet ungefär, när en tuggade på pennorna…

Fast hur miljövänlig en produkt än är så handlar det ju i slutändan om hur bra den gör sitt jobb. I det här fallet, kort och gott – bra! Borststråna är lagom mjuka i mitt tycke och det kanske är det viktigaste. Däremot känner jag inte riktigt samma grepp i handtaget som på en borste med gummigrepp. En vanesak? Sedan är det inte riktigt lika skönt när borsten ”gnider” i mungipan, då känns det att det är en träpryl som används. Också en vanesak kanske, jag tänkte mest på det de första dagarna.

Jag vet fler som köpt liknande borstar och de är väldigt nöjda. Trots att borstarna, enligt de här personerna, måste bytas lite oftare så spelar ju det mindre roll med tanke på återvinningsmöjligheten så det köper jag rakt av. Och på tal om köpa, 25 spänn är ju vad en ”vanlig” plastborste kostar och då är ju valet givet. Smart att det dessutom finns en prenumerationstjänst.

Betyg? En klar fyra tycker jag. Plus för miljöaspekt, pris och att den fyller sitt syfte. Minus för greppet. Pris från 25:-, prenumeration från 150:-. Mer information finns på tandborstogram.se.

Har du testat någon liknande produkt?

Tandborstogram

Tandborstogram

Miljövänlig tandborste

Tandborstogram

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

8 KOMMENTARER

  1. När man köper ”vanliga” tandborstar kan man välja mellan soft, medium och hard. Om detta finner jag inget på deras hemsida. Du skriver att ”borststråna är mjuka” motsvarar det soft eller?

    • Minett, jag skulle säga att borsten på den här är medium. Den är definitivt inte för hård men den är helt helt mjuk heller. Finns så vitt jag vet bara en variant av den här tandborsten.

    • Efter några veckor så är den säkert soft. 😉 Nja, vill du ha mjuk och skön så kanske inte det här är rätt väg att gå.

  2. Hur påverkar tandborsten miljö asså plasten som används hur mycket tar den av miljön och är den miljövänlig

    • Jag vet inte hur miljöovänlig tandborsten är men jag tänker att ju mer plast jag kan komma bort från desto bättre? Eller i alla fall källsortera avfallet på ett bra sätt.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.