Tysk weltklasse incoming

flyg.nu

Jag hinner knappt komma hem från Vancouver förrän det är dags att börja jaga hotell och aktiviteter för nästa tripp utanför landets gränser. Det ska bli tysk weltklasse, bratwurst till lunch och så ska jag snubbla mig fram på de där glosorna som för evigt (inte riktigt helt) etsat sig fast från högstadiets tyskalektioner. Vi ska alltså säga hej till Berlin!

Det där är ju en stad som helt gått mig förbi, däremot har jag hört och läst mycket gott om stället (som många andra platser i Tyskland). Förra året gick det ju direktflyg från Östersund och om jag inte är helt galet underrättad så var de flygplanen tämligen fullbokade. Vi flyger dock via Stockholm.

Idéer och wild-and-crazy-grejer så här långt? Trabant-safari, alla WW2-monument och museum, lite stora kända torg, några mindre och inte så kända torg. Och så kanske vi äntligen får tummen ur och kör en segway-tur som vi spanat på i nästan varenda stad vi besökt de tre senaste åren. Är det nu det händer? Vi får se.

Sugen på Berlin? Dra in på flyg.nu och spana flygpriser i så fall. Från Stockholm går det att flyga tur och retur för under tusenlappen om en är lite flexibel och det får ju ändå sägas vara ett skäl om något att dra ner och undersöka stan.

Har du varit där och har tips på saker att (inte) göra? Udda tips, välbekanta turistfällor eller generellt sett tysk weltklasse? Jag och vi lyssnar på allt och sållar bort de värsta efter hand. Lämna gärna en kommentar!

Berlin och tysk weltklasse

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Haha! Det är väl ungefär det jag kommer ihåg också, plus ”entschuldigung”, ”tyskans svåraste ord” som läraren sa. Det kanske var därför det fastnade.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.