Innan jag åkte till Vancouver hade jag hört från flera håll att det är lite som Östersund. Fast på steroider. Vacker stad vid vatten med närhet till fjäll och natur. Med det i åtanke blev en av planerna att ta mig de 12 milen norrut och besöka Whistler (“Åre”). Skidmecka tillika före detta OS-by och idéerna kring sysselsättning fanns tidigt. Skidor? Inte. Däremot hike och mitt första bungyjump.

Likheterna finns så klart. Men jag blev lätt ägd. Min tro om att skidorten skulle vara en sömnig håla mellan vinter- och sommarsäsong (lite som mina erfarenheter kring Åre) havererade direkt. Jag kom istället till ett grönskande paradis, 20 grader varmt och där fullt påklädda skidåkare umgicks med soldyrkande öldrickare i t-shirt på flera av byns uteserveringar.

Att bli överbevisad åt det hållet, det är fina grejer.

I jakten på fantastiska vyer körde jag en kortare hike. 500 höjdmeter och knappt en mil. Till sist blev det så klart det där med att hoppa från en bro. 50 meter ner mot en störtande flod. Att få en lätt adrenalinkick och att bli en erfarenhet rikare. Ni vet. Bungyjump.

Jag kör en sammanfattning i mitt vloggade om dagen, det ligger på Youtube så ta och spana in filmen här under. Och prenumerera gärna, för det är mer vloggande på gång!

14 KOMMENTARER

    • Haha, jag skrattade själv åt det där och då. Smart att gå där jag gick med tanke på att det fanns en liten bro vid sidan om. Så kan det gå när blicken är i kameran istället för var jag sätter fötterna. 😉

    • Katta. Jag kör iMovie men funderar på att byta upp mig till Premiere CC, som jag kört förut. Är mer bekant med det och tror att klippandet går snabbare där, i alla fall för mig personligen.

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här