Golfsäsongen är (nästan) igång

Golfsäsongen, det som kommer att bli min andra, är igång. Mer eller mindre i alla fall. På Frösön försvann ju snön typ förra veckan (lätt överdrivet så klart) medan folk i södra Sverige har lirat sedan… eller ja, de slutar ju aldrig spela faktiskt utan kör på året runt. Lyxigt. Hur som helst, eftersom jag inte betalt avgiften än (ehum) så får jag hänga på rangen eller lösa träningen på annat sätt.

Ett av sätten testade jag häromkvällen, i jämtländsk högsommarvärme (på riktigt, det var riktigt gött väder hela kvällen!) och med hjälp av en pryl jag fick av en bekant för ett tag sedan. En hemma-range, för att träna allt från drivern ända ner till de lite kortare klubborna, typ 6-Pw. Är inte helt inne med alla termer än men du kan köra i princip varenda klubba med hjälp av det här.

Du spänner alltså upp en lina framför dig och i denna lina fäster du sedan ett snöre som bollen sitter fast i. När du sedan drar iväg bolluslingen så studsar den tillbaka och landar lite var som helst beroende på hur bra slaget var. Rakt tillbaka på utslaget? Well, då har en gjort ett riktigt bra slag (pure), i övrigt simulerar den hook och slice.

Ganska rolig pryl faktiskt även om den förmodligen har några år på nacken (företaget som tillverkar den verkar inte finnas kvar heller) men vi blev ståendes i nästan en timme och matade slag. Perfekt om en inte orkar dra ut till rangen för den här kräver inte mer än fem meter i sidled och kanske tio-femton meter framför utslaget. Trädgårdsgolf alltså!

Jaha. Nähä. Om jag skulle ta och sparka igång golfsäsongen på riktigt kanske. Kan ju börja med att betala avgiften. Ehum.

Golfsäsongen är igång!

Golfsäsongen är igång!

Golfsäsongen är igång!

Golfsäsongen är igång!

Golfsäsongen är igång!

Foto: M.Carlsson

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.