Kajak, nordvästan och iskalla Storsjön

Något som jag aldrig tidigare har testat är kajak. Jag måste ju så klart medge att det ser fantastiskt rogivande ut att bara glida fram över vattnet med några få paddeltag och bara njuta av lugnet. Vi har pratat om att göra en eller några turer inför flera somrar nu men det har liksom aldrig blivit tillfälle.

Igår blev vi så bjudna ut till Kungsgårdsviken ute i Skärgår’n (på Frösön alltså) för att få prova på kajak och då blev vi så klart sugna på att testa. Även om det blåste svinigt kall nordvästan så tänkte vi att det ändå lär vara lä där inne i viken.

Haha.

Jag kan, återigen, konstatera att Storsjön är ganska (!) kall så här års. Att vada ut i sjön för att hålla koll på de yngre förmågorna ute i vattnet var kanske inte det jag kalkylerat med men å andra sidan fick de testa i varsin kajak så det var ju bara att göra jobbet. Det var nästan så att isflaken krockade med oss. Typ. Fördelen, efter en stund, var ju att fötterna var helt bortdomnade. Eh.

Jag testade givetvis också och spontant kan jag bara konstatera att det nästan var så rogivande som det ser ut. Även om det blåste mycket, svinkallt och från fel håll så fick jag ändå hyfsad kläm på grunderna. Höll dessutom på att snurra ett varv men lyckades parera upp alltihop i sista sekunden. Ge mig nu juli, 26°C och en stilla sjö i Dalsland så kan jag lätt tänka mig att paddla mer kajak i sommar.

Har du paddlat? Vad har du för jägartips i så fall?

Kajak

Storsjöns kalla vågor

Storsjöns kalla vågor

Jag paddlar kajak för första gången

Foto 2, 3 och 4: M.Carlsson

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

14 KOMMENTARER

  1. Paddla kajak är helt underbart! Jag har inga jägartips för det var så längesen jag satt i en 🙂 Jag drömmer om att bo på gångavstånd till bra paddelvatten så man kan ha kajaken i garaget, ta den på axeln och gå ner och paddla lite på kvällarna efter jobbet. Det är en dröm men inte helt orealistisk om du ger mig några år 😉

    • Jag ger dig utan problem några år, Lanclin! Vi ska försöka få till det i sommar med kajakpaddling i Dalsland men då är det hyra som gäller. Mvh Lägenhet 23 meter från en båthamn…

  2. Trots min välutvecklade allergi mot all form av träning, så kan jag nog ändå hålla med i att kajak verkar väldigt rogivande och intressant. Nästan så att jag skulle kunna tänka mig att prova på det hela… :p

    • Du bor ju väldigt lägligt till, Joakim! Så vitt jag vet har det förekommit massor av bilder på båtaktiga saker på din blogg genom åren. 😉

  3. Inte så rofyllt minns jag det som. Jag har paddlat en gång med en skolklass och en gång med min man i en sådan där kajak med två sittbrunnar. ”Hur fan ska jag kunna styra om du blåpaddlar hela tiden?!” lär jag ha skrikit.

  4. Kajak är ju fantastiskt! Västkusten är superfint och jag har hört att St Annas skärgård vid Norrköping ska vara underbart också. Ta med ett tält och bo över på någon liten ö också! 🙂

  5. Har paddlat som ung och saknar det väldigt mycket. Älskar känsla, stillheten och lugnet av att glida fram i naturen. Men som sagt, inte en kall och blåsande dag. Burr, jag är världens fryslort. Men jag tittar för fullt på att köpa en kajak nu på äldre dar så får se om jag hittar någon under sommaren så jag kan ge mig ut på vattnet igen här hemma. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.