Nästa gång i Vanvouver

Så sent som häromdagen skrev jag ju om några platser på den här planeten som jag gärna återvänder till. Ja, samtidigt som jag allra helst kanske ser något nytt ställe. Nåväl, längst ner på den listan står Whistler och att jag även passar på att klämma in Vancouver där ett par dagar. Jag är helt enkelt inte färdig med något av ställena då de har så mycket mer att erbjuda! Ja, det är mycket listor nu men jag drämmer in en till av bara farten. Nästa gång i Vancouver ska jag nämligen…

…gå upp längs Grouse Grind.

När jag var på Grouse Mountain tog jag kabinbanan upp men nästa gång blir det vandringsleden Grouse Grind upp till toppen. Vi pratar en knappt tre kilometer lång sträcka men däremot drygt 850 höjdmeter att sätta fötterna i. Må svetten rinna och mjölksyran skrika, Grouse Grind ska göras!

…åka på safari.

Långt bort från Afrikas savanner men det går att åka på safari ändå. Val- och späckhuggarsafari! Turerna utgår både från Vancouvers hamnar eller så drar man ut till Victoria på Vancouver Island. Jag var på gång på första resan men valde att avstå och tog istället flygturen över stan (finns på Youtube också).

…gå på hockey och/eller fotboll.

Både Vancouver Canucks i NHL och Whitecaps i MLS är ju storheter i stan och i alla fall hockeyn har ju en lång tradition av svenska spelare i laget. På senaste resan hade Canucks åkt ur Stanley Cup och Whitecaps hade bara bortamatcher så tajmingen var typ sämst, jag fick nöja mig med hockeybutiken och att se BC Place utifrån. Maxat oflyt och det lär väl inte hända nästa gång, eller?

BC Stadium, Vancouver
BC Place, hemmaarena för Whitecaps.

Vancouver Canucks
Vancouver Canucks håller till i Rogers Arena.

…vandra runt i Lynn Canyon Park.

Visst, hängbron i Capilano är mer känd men Lynn kan nog vara ett ess som många inte känner till. Dessutom, gratis entré! Jag ser en park där jag utan problem, med alla kringelikrokar och anslutningsleder, kan vandra runt i timmar! Ge mig, bara ge mig!

Lynn Canyon - nästa gång!
Lynn Canyons webbplats.

…åka zipline ner för Grouse Mountain.

Om jag nu har gått upp för berget (punkt 1) så är det nästan min rättighet att få susa ner för det samma! Ziplinetornen hägrar och att få släppta taget och flyga ut över trädtopparna måste bara vara en superhäftig känsla! Jag har aldrig testat det förut och det här kanske är stället att ha premiär på! Jag såg några som körde när jag var på toppen och ja, suget blev cirka ungefär lite större. Typ.

Här var de, mina fem äventyr att utsätta mig för nästa gång jag är i Vancouver. Whistler får bli en egen lista och då är frågan om fem punkter räcker. Kanske närmare tjugofem?

Har du varit i Vancouver? Har jag missat något på listan som absolut bör klaras av? Tipsa gärna med en kommentar nedan!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

3 KOMMENTARER

  1. Ohh, har faktiskt varit på valsafari och på NHL 😉 Skulle gärna göra mer natur-grejer i det där området alltså.

    • Naturgrejer i de här korkarna är nog något av det bästa som en kan utsätta sig för! Jag kände det bara uppe i Whistler att det finns hur mycket som helst, och drar en ut på Vancouver Island så… ja, möjligheterna känns oändliga. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.