Nästan till havs med Stena Line

Det blev en annorlunda jobbvecka, förra veckan. Ni kanske redan har sett antydningar till det om ni följer mig på Instagram. Jag (och en kollega tillika fotograf) pös ner till Göteborg med eftermiddagsflyget på söndagen och på måndagen påbörjade vi en av de mer intensiva veckorna i år, i och med “mediainhämtning” till en helt ny internutbildning på jobbet. Det tog mig dessutom nästan till havs…

Mediainhämtning i det här fallet betyder fotografering och det var en hel del att hålla koll på. Vi snackar massa olika scenarion, klädombyten, flera dussin sidor manus, femtontalet bildskådespelare, varierande miljöer och pressade tidsscheman med folk som, utöver sina fantastiska insatser framför kamerorna, också har ett ordinarie jobb att sköta. Plus att det ska matcha med lokaler vi fått tillgång till och prylar vi fått låna (läs: en Aston Martin…).

Allt och alla skötte sig galant och det flöt på så där bra som en bara drömmer om i planeringen inför ett projekt av den här typen! Jag tror inte att vi spräckte en enda deadline. Bara en sådan grej klingar ju så jädra gött i en tidsoptimists öra.

På tal om miljöer. Ett av utbildningens scenarion handlar om en sjökapten (jag gillar verkligen när manusförfattarna är kreativa!) så jag hade lyckats få in en fot hos Stena Line, där vi kunde få fotografera i en mycket lämplig miljö. Efter lunch en av dagarna mönstrade vi så på Tysklandsfärjan Stena Scandinavica, som låg i hamn i väntan på kvällens tur till Kiel.

Det här var första gången jag var uppe på en brygga av det här slaget och det var onekligen en intressant upplevelse! Härlig utsikt från top floor så att säga och så hade de en riktigt go’ soffa i Capatin’s corner. Plus att det där suget efter en båtresa infann sig. Det är något speciellt med att kliva på båtar och just Kiel-färjan har jag faktiskt aldrig åkt. Återstår att se om vi lyckats ro ihop det i sommar eller om det får bli en plan för nästa år.

Nåväl. Efter tre tolvtimmarsdagar och en mer avslappnad torsdag tog jag lunchplanet norrut, mot midsommarfirande i lugn och ro. Mycket behövligt efter myllret och vimlet på Sveriges framsida. Nu återstår det bara att gå igenom alla tusentals bilder från dagarna i Göteborg och det får bli delar av veckans projekt, i vettigt tempo innan semestertider strikes again.

Just det ja, lite bilder från Stena Scandinavica får jag ju visa också. Till havs, någon?

Stena Scandinavica

Bryggan på Stena Scandinavica

Bryggan på Stena Scandinavica

Eriksberg, Göteborg

Stena Scandinavica

Till havs!

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

  1. Wow – vilket roligt jobb att få ägna sig åt!! Och bilden över Eriksberg – så snygg!

    • Tack Jenn! Ja, det var en intensiv men väldigt rolig och inspirerande vecka! Lyckligtvis dock är det inte alltid så, orka 12-timmarsdagar. 😉

    • Ja, det var ett intressant besök Joakim, rekommenderas om du har möjligheten. Framförallt du som är “kapten” själv, fast på räls. 🙂

  2. Jag har åkt den turen en gång men jag vet inte om jag var så imponerad över mer än att de hade DUX-sängar i hytterna, det har INTE Viking Line 🙂 Jag hade ju visserligen inte fått in en fot så jag fick se aningens mer spännande miljöer än en hytt 😉
    Jag blir så nyfiken på vad du jobbar med lite mer exakt, kan du inte förtälja dina bloggläsare detta?

    • Jobbar? En annan gång, Lanclin. En annan gång. 😉 Jag romantiserar gärna färjor av någon anledning, jag vet inte varför. Men jag trivs oftast bra på dem. Strosa om kring, titta på havet, känna att det gungar lite och så vidare. Härligt. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.