På förekommen anledning

Okej. På förekommen anledning måste jag krypa till korset och bekänna mina brister för er. Det svider och gör ont men lyckligtvis undkom jag med ”livet” i behåll. Igår fick nämligen min S7:a för sig att kasta in handduken. En kort stund i alla fall. För plötsligt ville den inte starta när jag försökte låsa upp den. Och den tog inte laddning. Själv började jag kallsvettas och såg de tre senaste veckornas bilder passera i revy…

Jag har ju tjatat om det där med backuper. Hit och dit. Högt och lågt. Att jag själv minsann har både hängslen och livrem med både NAS hemma och en USB-disk på annan ort. Just in case. Men ingen automatiskt molnsynk på mobilen. Varför inte? Tja, jag har inte hittat THE lösning helt enkelt som backupar både JPEG-bilderna, filmerna och nu då även RAW-materialet som jag får med min S7 Edge.

Fast jag får nog ta och tänka om. Det är nog värt att bara ”nöja” mig med jpeg-varianten av en RAW-fil (eftersom båda varianterna sparas). Kallsvettningarna jag fick igår var inte att leka med och då pratar vi bara om de tre senaste veckornas bilder. Tre veckor. Det är ju ingenting. Men ändå så mycket.

S7:an gick till sig i alla fall. Det visade sig att knappkombon volym ner + låsknapp i 7-10 sekunder var grejen, och sedan startade allt upp. Kallsvettningarna upphörde och det första jag gjorde var en backup på bilderna och googla molnsynk och RAW-stöd. Jag menar. På förekommen anledning.

Backup - på förekommen anledning

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

7 KOMMENTARER

    • Verkligen. Återstår bara att se vad jag ska välja för tjänst. Den blir ju ändå bara ”tillfällig” eftersom jag kommer flytta bilderna till sina rätta platser. Hm. Har lite att fundera på.

  1. Skönt att det där slutade bra. Har jag letat dåligt eller blev det aldrig nån film där du nämnde reseprocenten? Har ett blogginlägg på gång och tänkte länka till de som gjort något kring detta på slutet!

  2. Linda, det är på gång. Ska bli vlogg men missade lite vid inspelningen så det får bli omtag. Hoppas hoppas jag kan göra det i helgen. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.