Sommaren 2016 och en bucketlist

Maria snubblade över en bucketlist för sommaren 2016 hos Sara på Träningsglädje.se varpå hon satte ihop en egen. En lista som jag dessutom inte fick titta på förrän vi båda gjort varsin och tjejerna också satt ihop en per person. Sagt och gjort. Jag gick och funderade några dagar och matade in saker att göra när de landade på rätt plats i huvudet.

Min lista blev inte särskilt lång men jag försökte också vara både realistisk och även mer detaljerad. ”Äta glass” eller ”bada” platsar exempelvis inte, det kommer liksom bara att hända ändå. Så. Här är den. Min bucketlist för sommaren 2016 och jag tänker att den får sträcka sig från och med idag till och med 31 augusti (med ett undantag). Och den här helsvensk dessutom!

Spela minst 15 golfrundor. Den här får som enda undantag sträcka sig säsongen ut, till typ oktober. Jag har inte gått en enda runda än i år men jag ser ändå att det kommer bli av på något sätt. Jag vill ju och då brukar det lösa sig på ett eller annat sätt. Vi snackar ju i snitt knappt en runda i veckan.

Hål 1 på Östersund Frösö golfbana
Utslaget på Frösöns första hål. Vackert så det räcker och blir över!

Minst två tältnätter. En fjällvandring med tältnätter, det har jag inte gjort sedan Keb-trippen 2014. Det är på tiden att det görs om! Behöver inte vara två sammanhängande nätter. Det viktiga är att det blir av.

Tältplats
Med Kebnekaisemassivet som kuliss!

Cykla fatbike. Fjällstationerna i närheten hyr ut och jag ser framför mig en tur från Storulvån till Sylarna framåt augusti. De är cyklarna är ju ganska fulsnygga dessutom! Kolla in Helena Enqvists fatbike-inlägg här!

Flyga skärmflyg i Åre. Ganska ny idé. Vi har en granne som har svensk rekord av massa olika varianter och att flyga ut från Åreskutan måste helt enkelt vara så magiskt som det låter!

Bestiga Galdhöpiggen.sommarens lista sedan länge men än återstår lite logistik i frågan. Vi har fått tänka om både en och tre gånger men det ska bli av. Punkt.

Vetteberget, Fjällbacka. Märkligt att jag inte upptäckt det här stället tidigare med tanke på att Grebbestad ligger ett jävligt långt men ändå stenkast därifrån. Här ska upplevas vyer och så även känna vibbarna av Ronja Rövardotter (som delvis spelades in här)!

Baljåsen, Dalslands högsta punkt. Lite ”bergsklättring” i Dalsland slår aldrig fel. Repris från 2013 och med på listan över mina fem svenska sommarfavoriter! Måste visa de andra i hushållet hur vackert Dalsland är även från ovan och inte bara från E45:an.

Promenad runt på Höga i Brålanda. Mitt gamla uppväxtområde i Brålanda har jag inte knallat runt på sedan jag-vet-inte-när. Det är ju så längesedan jag bodde här att det börjar bli nostalgiskt på riktigt och så vill jag ju visa de andra varför jag blev som jag blev, vad det var som formade mig till den Dryden jag är idag. Typ.

Heldag på Liseberg. Jag skrev ju om Liseberg häromdagen, som en av fem sommarfavoriter så givetvis ska det här barnkalaset in på listan. Om jag får vila öronen dagen efter…

Paddla kajak. Mer Dalslands-äventyr och jag fick blodad tand efter att vi testade i helgen som var!

Försvara fotbollsgolftiteln. Jag gick ju och vann förra årets runda och den titeln måste ju försvaras! Lane Loge, gör er redo. Vi dyker upp i år igen!

Fotbollsgolf på Lane Loge - hål 17
Nära hål på 17:e.

Kolla fotbolls-EM. Kanske lika självklart som att äta glass och bada men punkten är viktig. Jag ska maxa och försöka se så många matcher som bara går. Är det sommaren 2016 som Sverige går långt igen? Eh.

Det finns lite att hugga tag i med andra ord och samtidigt ska jag försöka att inte hetsa runt allt för mycket. Den här sommaren är det absolut läge för återhämtning. Det står dock inte med på min bucketlist så det återstår att se hur det faktiskt går…

Har du någon bucketlist för sommaren 2016 eller tar du dagarna som de kommer?

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

18 KOMMENTARER

  1. Tar dagen som den kommer, men har en fem-mil-i -veckan-målsättning. Svårt att få det att bli av i värmen, särskilt om man inte har någon målsättning. Det behöver inte vara löpning, det kan vara blandat med cykling eller inlines också.

  2. Sommaren 2016 har halvt passerats medan den andra halvan ligger rätt långt bort. Vinterplaner inkluderar Fiji, Samoa och eventuellt lite skidåkning på vinterlovet. 🙂

  3. Gjorde också en lista för några dagar sedan, men denna var ju riktigt härlig! Tält längtar jag mig sjuk efter, och fjäll också, men inser att det inte kommer att hända på ett tag.

      • Just nu gör det tyvärr det. En kombo av lite för små barn och lite för svajig hälsa typ. Fast om jag bara skulle ge mig sjutton på’t så skulle jag väl kanske kunna få till det antar jag. Om inte annat på min egen gräsmatta 😉

  4. Oj hjälp en sån bucketlist har jag inte! Med så kort tidsperspektiv gäller det ju att lägga in sånt som är möjligt, hehe. På vår plan står bland annat en pressresa till Tjeckien och en husbilsresa till Piteå med mässa.

    • Freedom! Pressresa till Tjeckien och lite Norrland låter riktigt trevligt! Själv kämpar jag med att komma hem från Berlin just nu… gaaaaah!

  5. Ah, vi har några lika 🙂 Liseberg, Fotbolls-EM, tälta… Men sen skiljer det sig. Jag ser fram emot när du bloggar om fatbike och skärmflyg!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.