LionAlpin

Alperna. Det är lite som Dalarna. Okej, det kanske låter som världens sjukaste jämförelse men jag menar nu inte höga berg och djupa dalar. Utan mer som en genomfartsled i jakten på något annat. Dalarna har oftast bara setts från E45:an, på väg till eller från Östersund. Det är sällan jag gjort någon avstickare utan bara susat igenom. Lite samma sak med Alperna.

I början av 2000-talet tog vi ganska frekvent bilen ner till Italien, en-två gånger per år. Det var roadtrip av typen “när en kör sover de andra” och så blåste vi de 200 milen på mellan 19 och 23 timmar, beroende på trafikläge. Rakt genom Tysklands på deras breda motorvägar och så mötte vi ofta gryningen neråt Alperna, och toppar som reser sig mot 3-4000 meter.

Och så blåste vi förbi bergen eftersom de i sig inte var målet med resan.

Fast någon gång borde jag ju rimligtvis ta och stanna till, njuta och nyttja möjligheten. Jag har nosat på snöläget när vi var i Chamonix över dagen och blickade ut över Mont Blanc. Det suget efter skidor och bergsmiljöer skojar man inte bort. Är det så att det är nästa steg?

Bara tanken på att få komma till en vinterklädd ort i Alperna, få stuva in sig på ett mysigt hotell för att morgonen därpå få ta liften upp på en magnifik bergstopp med underbar utsikt och sedan kasta sig ut i ett never ending liftsystem. Och faktiskt få vara bergstopparna och inte bara på en motorväg vid sidan om. Jag skulle kunna romantisera hur mycket som helst om det.

Nu när jag dessutom – tillslut! – kommit på att det går alldeles utmärkt att fira jul utomlands, så kanske en skidresa till Saalbach eller någon annan destination där nere är nästa grej. Det finns ju dessutom ett visst skidintresse i hela familjen, vilket borde underlätta ett beslut. Det kanske är dags att spana in LionAlpin.se och få lite skidlängtan, så här mitt i sommaren?

Har ni varit iväg på en skidresa i Alperna?
Vilken destination föredrar ni?

Inte Alperna, men väl en bergstopp med utsikt!
Inte Alperna, men väl en bergstopp med utsikt!

7 KOMMENTARER

  1. Har jobbat säsong i Österrike (Matrei in Osttirol och Schweiz (Pontresina/ St Moritz) och kanske har en del av mitt hjärta kvar i alperna Både Alperna och Dalarna förtjänar definitivt att vara själva resmålet! Just do it!

    • Ja, jag antar ju att jag har missat ganska mycket i Dalarna när jag bara susat igenom och det är fantastiskt vackert även från vägen. Några stopp har det blivit på de klasssiska ställena, plus att jag faktiskt semestrat i Borlänge en vecka för 20 år sedan. Vi bodde i en liten stuga i Sifferbo. Idylliskt så det räcker och blir över. 🙂

    • Hehe, ja de ser bättre ut nu. Gjorde samma sak häromveckan. 🙂 Alperna då, har ju bara åkt skidor i Sverige än så länge. Det kanske är så det blir med närheten till Jämtlandsfjällen.

SKICKA KOMMENTAR

Lämna en kommentar!
Skriv ditt namn här