Bästa flygbolagen är utsedda

På Farnborough Airshow, som just nu pågår, har Skytrax släppt sin årliga lista över de bästa flygbolagen på planeten. Listan består av de 100 främsta och har tagits fram genom kundundersökningar runt om i världen. Årets vinnare klev upp från fjolårets femteplats och tog sin fjärde titel någonsin, nämligen Emirates. På tio-i-topp-listan hittar jag bara ett bolag som jag själv flugit med och det är Lufthansa. De drar in på en tiondeplats, ett lätt upphopp från förra årets tolfteplacering.

Lufthansa i Frankfurt - ett av de bästa flygbolagen

Annars är det faktiskt skralt med egna erfarenheter bland de tio främsta. Närmast är Air France (14), Norwegian (30) och Air Canada (31). Vår skandinaviska “stolthet” SAS landar först på en 62:a plats. Stolthet och stolthet förresten, efter strejken i juni har de dalat rejält på min högst privata lista. En annan icke-favorit efter flygstrulet till Zanzibar i julas hittar vi på 76:e plats, Ethiopian Airlines.

Hela listan hittar ni här.

För framtiden då? Well, sorgligt men sant – jag har inte ens en resa med topp-tio inbokad. Det kanske måste åtgärdas? Jag skulle ju till exempel gärna ta Qantas flight QF7 från Dallas till Sydney, länge världens längsta flygning, eller EK488 från Dubai till Auckland. Vad sägs om drygt 17 timmar i luften? Eller drygt 18, när Doha till Auckland (förmodligen) öppnar hos Qatar i februari kommande år. Eller är jag ensam om den där long haul-fascinationen?

Vilka är de bästa flygbolagen i ert tycke – och vilken är min nästa longhaul att boka?

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.