Berlins Olympiastadion för tio år sedan

Igår för tio år sedan, 9 juli 2006, löpte det italienska landslaget ärevarv på Berlins Olympiastadion. VM-guldet var säkrat efter straffdramat mot Frankrike och fotbolls-VM i Tyskland rundades därmed av. Italien var, mot många odds med skandaler och kaos på hemmaplan, världsmästare.

Idag, den 10 juli 2016, spelas en annan stor final när Portugal möter Frankrike i matchen som avgör EM-slutspelet. Paris är skådeplats och en månad av fotbollsbelägrade TV-apparater går mot sitt slut. Om jag hoppas på Portugal? Självklart. Jag unnar verkligen Ronaldo en stor landslagstitel och lika mycket som gemene person i det här landet verkar avsky honom, lika mycket tycker jag om honom.

För en månad sedan var jag förresten själv i Berlin och eftersom vi en av dagarna hyrde cykel så passade vi på att ta turen ut till arenan, två mils cykling tur och retur från Potsdamer Platz då arenan alltså ligger en bit ut. Men, är jag i stan så vill jag ju så klart se platsen, arenan och området med egna ögon. Jag gör sånt ibland.

Berlins Olympiastadion

Den här sena eftermiddagen, i mitten av juni, var det i ärlighetens namn inte så mycket att se så sett. Rundvisningarna var slut, grindarna stängda och det var i det närmaste folktomt. Men å andra sidan, vad gör detatt jag inte kom in? En arena kommer ju ändå inte till sin rätt om den inte är i sin rätta dager. Det vill säga – idrottsevenemang av något slag och då allra helst fotboll. Det är ju sedan gammalt. Framförallt då jag har både San Siro och Old Trafford som exempel, arenor jag besökt både på match och icke matchdag.

Det lär väl få bli en livematch även på Berlins Olympiastadion i framtiden men i väntan tar jag och kollar på EM-finalen.

Ska du se finalen ikväll och vilka hoppas du vinner?

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

2 KOMMENTARER

  1. Jag upplevde en av mina roligaste resor den sommaren, 3 dagar i Berlin medan Sverige fortfarande var med i matchen. Vi avslutade med något så ovanligt som att fira en svensk seger (Sverige-Paraguay) på strasse des siebzehnten juni. Magi!

    • Åh, det där är ju en plats jag gärna skulle ha varit på vid det där tillfället! Paraguay-matchen dessutom, med Ljungbergs sena mål. Och den svenska väggen på läktaren! Minns TV-bilderna i alla fall. 🙂 Låter onekligen som magi med versaler!

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.