Favoritställen och sommarkänslor

För några dagar sedan postade Lisa på Livet från den ljusa sidan ett skönt sommarinlägg. Om sommarkänslor, destinationer och favoritställen. Jag kör en copy-paste på frågorna och svarar själv på dem här. Häng gärna på med egna inlägg om ni har en blogg och posta länken som kommentar här.

På vilka platser spenderar du din sommar?

Med några få undantag så har det, ända sedan jag blev Östersundsbo 2002, varit Trollhättan och Vänersborg som varit utgångspunkt för sommarens ledighet. Där har jag resterande del av familjen och även en drös med vänner som jag umgås med plus att många av mina favoritställen finns i krokarna. Det är liksom enda chansen till lite längre sammanhängande vistelse där. Plus att jag upptäckt att jag upptäcker området på andra sätt nu när jag inte bor där permanent.

Hur länge är du ledig i sommar?

Det blev fyra sammanhängande veckor den här gången, det räcker gott och väl. Jag har semesterdagar för betydligt mer men väljer att spara dem.

Hur länge vill du helst vara ledig?

Standard är ju fyra veckor på sommaren, vilket för mig är fullt tillräckligt. Antalet veckor kan annars variera, beroende på vad jag har för planer efter sommaren med resor och annat. Men minst tre sammanhängande sommarveckor.

På vilken plats är sommaren allra bäst?

Kvällar med magisk skymning, solvarma klippor och badvänlig temperatur i saltvatten. Well, västkusten måste jag ju säga.

Kämpersvik, ett av mina favoritställen på sommaren!
Kämpersvik vid Fjällbacka/Grebbestad, ett av mina favoritställen på sommaren!

Föredrar du Sverige eller utlandet på sommaren?

Sverige. Visst kan jag dra iväg någonstans men den svenska sommaren är så speciell att den förtjänar all kärlek den kan få. Nästan oavsett väder. Jag har flera favoritställen här hemma så varför dra, egentligen?

Vilket är ditt favoritland att åka till på sommaren, utöver Sverige?

Danmark! Helt klart underskattat och framförallt väldigt nära.

Varför just det landet?

Naturen. För några år sedan gjorde jag och Maria en roadtrip genom landet. Fantastiska stränder, jättefina landskap, underbara vyer och sköna kontraster. Tänk västkustens milsvida stränder kontra de kritvita höga klipporna på Møns Klint. Plus att det är såpass nära men ändå så långt borta. Det är bara några mil men känns som att vara nere på kontinenten.

Danska västkusten och milsvida stränder
Danska västkusten och milsvida stränder.
Danska östkusten med Møns Klint
Danska östkusten med Møns Klint.

Om du åker utomlands – när i tiden föredrar du att göra det; i början eller slutet av semestern?

Det spelar nog mindre roll. Jag har gjort utlandsresor både i början och mitt i.

Spontant eller välplanerat – hur föredrar du att förbereda sommaren?

Eftersom situationen är som den är (barn som inte är mina, en annan förälder inblandad och så vidare) så har vi inget val. Det bör planeras. Ibland fungerar det. Ibland inte. I år definitivt absolut inte. Besvikelsen över det kan vi ta i ett annat inlägg. Well, jag kämpar vidare med min buckelist för sommaren 2016.

Ser du mest fram emot upplevelser eller avkoppling under sommarsemestern?

Jag tycker nog om blandningen. När vi har två barn brukar vi köra varannan dag-konceptet. Aktivitet ena dagen, lite lugnare andra dagen. Det fungerar oftast bra. När jag är helt själv blir det lite lugnare och då känner jag sällan någon hets. Det blir min återhämtningstid.

Vilket ställe är ditt bästa smultronställe i staden du bor?

Utsiktsplatsen på Frösöberget, med fina vyer över Östersund! Det är nog ett av mina favoritställen alla kategorier faktiskt.

Utsikt över Östersund från Frösöberget
Utsikt över Östersund från Frösöberget.

Vilken är din favoritmat på sommaren?

Fisk och då helst makrill men jag har på restauranger mer och mer börjat gå över till vegetariska alternativ. Skönare mättnadskänsla och känns inte lika tungt som kött.

Vilken dryck gillar du bäst på sommaren?

Vatten! Visst är en öl eller två gott så klart men vatten fungerar alltid i alla lägen och så är jag körbar samtidigt. Jag skulle säga att min generellt sett ganska minimala ölkonsumtion går ner ytterligare ett snäpp på sommaren just för att det blir så mycket bilkörande.

Tränar du / rör på dig mer eller mindre under sommaren?

Jag rör nog på mig mer i form av promenader och aktiviteter men det blir betydligt färre intensiva och dedikerade träningspass. Ni vet, när rutiner och sånt försvinner i kalendern och tillvaron.

Vilket är bäst – att njuta tidiga morgnar eller att avsluta kvällen sent?

Jag är en kvällsmänniska. Enough said. Fast att möta gryningen är fint, men min enda rimliga chans till det är att inte gå att lägga mig alls på kvällen…

Har du någon resa inplanerad efter sommaren?

Japp, Maria fyller 40 så vi ska iväg. Vart? ”Brunflo Camping”. Typ. I övrigt är det belagt med strikt sekretess.

Så, har du någon lista? Länka gärna i en kommentar här!

4 KOMMENTARER

    • Ja, det är ju det där lilla dilemmat med Danmark. Vädret. Vi hade otroligt flyt när vi roadtripade för tre år sedan, fin värmebölja alla stranddagar. 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.