Flygfoto över Trollhättan & Vänersborg – renodlad sommarmagi!

Jag har sagt det förut. Jag säger det igen. Att se saker från luften. Att titta ner på symmetriska bostadsområden. Att se vidder som försvinner i en sommardisig horisont. Och vägarna som slingrar sig fram där nere i i det böljande landskapet. Det är ett av de bästa sätten att spendera en sommarkväll på. I ett Cessna-plan på tusen meters höjd. Över det som är mina hemtrakter men ändå inte. Jag fick chansen att göra en riktigt fin tur och fånga lite flygfoto över Trollhättan och Vänersborg häromkvällen och ja, det var ren och skär kärlek!

Marcus, piloten ni vet, och jag har gjort fantastiska flygturer förut. Över Östersund en vacker sommardag. Över Brålanda. Över Höga Kusten och mer Östersund. Och så vidare. Förra veckan gjorde vi en ny tur över ”hemma-hemma”. Jag  brukar kalla Trollhättan och Vänersborg för det eftersom det är där jag har resterande del av familjen. Plus att jag alltså är från Brålanda och Dalsland.

Hur som helst.

Med i det närmaste perfekta förhållanden taxade vi ut på gräsståket vid Malöga och gjorde det enda rätta – tog ett Cessna-plan upp i luften och förgyllde sommarkvällen med en frenetiskt vacker flygtur! Det här var första gången jag spanade ut över Trollhättan så här och även om stan är vacker från marken så blir den om möjligt ännu vackrare där uppe i luften. Så fick jag se några nya bostadsområden också, som jag inte noterat annars.

Vlogg om den här turen finns ju redan (kan även ses direkt på Youtube här) men det är läge för lite stilla bilder. Jag skickar med dem här. Och det är sånt här jag brukar ta fram när november känns som mest grå, som allra mörkast och när regnet aldrig slutar falla. Terapi, minst sagt.

Så. Flygfoto över Trollhättan och Vänersborg är mitt knep. Vad kör ni för novemberknep?

ANVÄNDA BILDERNA? Vid intresse för återanvändning av dessa bilder på annan plats så vet ni vad som gäller. Fråga mig först, så slipper ni en dyra fakturor och jag slipper massa administration. Ni hittar kontaktuppgifter här.

Flygfoto över Trollhättan & Vänersborg

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

10 KOMMENTARER

  1. Mäktigt! Jag gillar också att se saker från höjden, älskar fönsterplatsen på flyget därav. En av de mäktigaste flygupplevelserna var givetvis över Grand Canyon – men det slutade med att papperspåsen i helikoptern kom väl till pass… Att flyga upp på en glaciär på Nya Zeeland var också coolt! Sen har jag flugit mest i de svenska fjällen.

    Hmm… novemberknep. Har en resa bokad till Indien – räknas det? 😉

    • Svenska fjällen ska inte underskattas så klart! Heli över glaciär låter ju riktigt fränt, var på gång med glaciärflygning i Whistler men valde att flyga över Vancouver i våras istället. Mäktigt är det i alla fall. Med eller utan papperspåse. 😉

  2. Härliga bilder från ovan! Jag gillar också höga höjder, det blir så mäktigt att se en stad eller naturen från det perspektivet. Att flyga luftballong över Ungern på 1 000 meters höjd är bland det häftigaste jag gjort (det är nog bara när jag gick Caminito del Rey i El Chorro 1992, långt innan den renoverades och gjordes säker, som varit häftigare)

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.