Vlogg: kanot i Dalslands djupa skogar

Jag passade på att vlogga lite när vi testade att paddla i Dalsland och det klippet finns numera för allmän beskådan på Youtube. Som sagt, det där med att paddla kanot kan jag absolut tänka mig att göra om.

Det är ju något speciellt med att glida (förhållandevis) ljudlöst runt och bevittna naturen från ett lite annat perspektiv än när en klampar runt i skogen, smidig som ett kylskåp och skrämmer alla vilda djur flera kilometer bort. En av de finaste stunderna var när vi gled in under en utstickande klippa och bara kände hur den hängde över oss, medan botten under oss försvann ner i sjöns klara vatten. Mitt sällskap i kanoten var dock inte lika imponerad.

Bästa stunden i filmen? När jag drar på med ”daaaschlann” (dalsländska för ”Dalsland” alltså). Det är alldeles för lätt att falla in i gamla ursprungsdialekter när en är på hemmaplan och briljerar…

Hur som helst. Vlogg var det. Vlogg är det. Här.
Paddla i Dalsland, har du testat eller står det på din bucketlist?

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

5 KOMMENTARER

  1. Woop woop – videoblogg, så trevligt!

    Hahaha, daaaschlann, love it! Igår träffade jag en femårig kille här i Göteborg och så sa jag ”schuu” (alltså siffran 7 på norrländska, du vet) – varpå han såg väldigt förbryllad ut och sa ”Varför säger du så? Det heter ju SJU!” (hur man nu skriver det mer normala uttalet som det låter…?) Min norrländska har blivit betydligt mer påtaglig sedan jag flyttade till Finland och hänger med finlandssvenskar 😉

    • Haha! 😀 Sedan jag flyttade härifrån så låter ju dialekten här nere mer markant än tidigare, inte så konstigt. Men jag har också en förmåga att bre’ på min gamla hemdialekt också, när jag är i Dalslands-krokarna. En blir som en umgås, eller hur?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.