Att knö in fyra personer för en roadtrip

Det verkar som att mitt tänk kring resande med handbagage har smittat av sig. På morgonen för semesterns första långa roadtrip kånkade vi ut väskorna till bilen och jag fick (eller tog) den äran att lassa in det i bagageutrymmet på bilen. Att knö in fyra personer i bilen för en tre veckor lång frånvaro borde tendera i ett överlastat utrymme där bak…

…men alla verkade, utan någon större uppmaning, ha gått all in på compact travelling. Och jag gillar sånt! Mycket! Har ju tidigare här på bloggen förklarat fördelarna med att resa med handbagage och jag tänker fortsätta i den stilen.

Det kanske inte låter så märkvärdigt att knö in fyra personer, varav två barn, i en ganska stor bil som VW Passat men jag har nog inte nämnt det bästa än – att det packades två golfbagar (!) längst in. Ändå fick vi alltså in allt bagage. ”Jaja, så klart hela vägen upp i taket!”, tänker ni nu. Haha, nej nej. Jag kunde stolt dra över skyddet där bak. Jag behövde inte ens trycka igen bagageluckan.

Världsklass?

Att knö in fyra personer i en bil

”Jaja, tur!” säger nu då kanske någon sista bitterjök där ute. ”Visa upp hur hemresan såg ut också, när allt varit upp-och-ner-packat fyra-fem gånger!”. Absolut. Här har ni pre-hemresa knappt tre veckor senare. Någonstans där inne ligger både golfbagar och även den gula bollen. Bilen är dock lite skitigare, men det gör ju vare sig till eller från på lastutrymme eller förmåga att packa väskor.

Frågor på det?

Och så ska vi hem också.

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

12 KOMMENTARER

  • Haha, tetrisvänligt! Kul jämförelse men ja, du har en bra poäng. Det var nog Tetris som gällde där vid inpackandet. Och då är jag inte ens bra på Tetris. 😉

 1. Haha, underbart inlägg! Förstår att du är stolt. 🙂 Vi packade faktiskt också till största delen i handbagage på senaste resan, då vi skulle ha en liten hyrbil. Men sen fick vi en större bil trots allt. Då passade jag på att shoppa en ny väska – en som jag faktiskt varit på jakt efter. 😉

 2. Åh, vi var också så jäkla nöjda över att ha tre veckors packning så sjukt kompakt och smidig. På väg hem (för karln) blev det ju dock nödlösning med pappkassar en masse eftersom vi övergav honom och dessutom snodde resväskan. Haha. Jag undrar hur fan han står ut med mig?!

  • Efter den beskrivningen så är vi nog fler som undrar det. Haha! 😉 Men jag undrar nog samma sak med de här hemma eftersom det hann bli bråk även om att ha ballonger i bilen och annat trams på hemvägen. Alltså, löst flygande föremål i kupén. Jag får allergiska utslag vid blotta tanken.

 3. Vi var till stranden över dagen idag. Hade med oss två stora ”baggar”, en med badkläder och handdukar och en med matsäck och tillbehör. En stor kylväska ( matsäck: en grillad kyckling, sex kokta ägg, två baguetter, stekt bacon i en ask, två kalla korvar, fyra croissanter, fyra muffins, en vattenmelon och lite annat frukt och grönt, kex och en termos kaffe och sex liter vatten) en stor ryggsäck med våtdräkter till alla fyra, en till med snorkelutrustning (inklusive vikter av bly till maken), tre solparasoll, en tre meter lång surfbräda som det krävs två pers för att bära och två paddlar. ( i vanliga fall är det fyra surfbrädor och ibland ett strandtält) Och så hunden. Och racketar och bollar. Det såg ut som att vi skulle campa där en vecka typ när vi kom med våra grejer och tungt var det. Tur att vi fick parkering bara trehundra meter från stranden…. Vi fick med oss allt hem minus maten och plus ett kilo sand och en massa snäckor.

  • Haha! Vilket utlägg, Åsa! Men visst är det väl så att ju mer lyx och plats man har, desto sämre nyttjar man möjligheterna att slimma packningen. Det kan ju vara dagar när jag åker till jobbet som jag har mer packning med mig än en weekend i Prag liksom. Och ibland måste en ju få lyxa till det. 🙂 Kul med ett kilo sand också, hehe!

  • Men då undrar ju jag, FREEDOMtravel, slimmar ni packningen eller tar ni med er grejer för att ni faktiskt har så mycket plats? Eller har ni mycket plats, med era mått mätt?

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.