Bröllopstider och fjällvyer

Vi skriver augustilördag och bröllopstider! Det är festligheter inom familjen idag och jag har dessutom återigen fått den äran att sköta fotograferandet. Det blir fjärde gången jag gör ett sådant här jobb och det är lika svårt och utmanande som det är roligt och utvecklande.

För. Är det något som jag vill bli bättre på så är det just att fotografera människor och fånga de där ögonblicken. När ett träd, berg eller hav är där det är så är det inte riktigt samma grej med folk och fä.

Hur som helst. Bara just för det där med bröllopstider tänkte jag, som lite stämningshöjare, posta lite material från Magnus och Victorias bröllopHooks Herrgård utanför Jönköping för nästan prick tre år sedan. Det här var mitt andra bröllopsuppdrag och det var även med i Bröllopsguiden några månader senare (1/2014, sidan 236-237). Kul, fint och allt sånt.

Well. Dags att klappa ihop bloggbutiken för idag och dra ut på Frösöns vidder med fjällutsikter av världsklass. Morsning!

Innan bröllopet
pre-wedding-flowers
Brudpar
Bröllopstider!
Happy couple
wedding-party
Ring for a kiss

11 KOMMENTARER

  1. Vilka fina bilder! Hur gör man egentligen för att få den där effekten att något/någon i bilden är i fokus och resten suddigt? Måste man ha en svindyr kamera eller kan man ratta på min Canon SX60HS undrar jag. Vill också!

    • Åsa. Korta skärpedjup får du med lägre bländartal och det behövs ingen svindyr kamera för det (din har 3,6 som lägst såg jag nu). Sedan blir det ju lite en perspektivfråga också och hur du placerar objekten. Ju närmare du går (eller zoomar) och fokuserar ett objekt desto mer oskärpa får du på bakgrunden, ungefär så i grovt räknat. 🙂

    • Det är alltid en spänning med det där men så länge en har bra förberedelser så. Och det sitter ju inte bara i fotografen utan även i brudparet. Kan varmt rekommendera (om ni inte redan har en glasklar plan vill säga) att ha en fotolista som ni kommit överens om med paret om vad som ska fotas. Då ser en direkt vad som är klart och inte. 🙂 Lycka till FREEDOM!

  2. Ja folk är verkligen supersvårt att fotografera. Finns så mycket mer känslor att fånga som inte kommer på köpet, på något väldigt flummigt sätt att beskriva det. Men om du var så grym för tre år sedan skulle jag inte vara så orolig nu 🙂 Hoppas det gick bra!!

    • Men precis Johanna, det handlar ju att förmedla den där känslan också! Och det är så olika beroende på vem som står framför kameran. Vissa älskar det, andra inte. Tack och tack, just nu är känslan att det gick väldigt bra. Har 2400 bilder att gå igenom. Ja, om du undrar vad jag ska göra i veckan alltså. 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.