En (inte) helt vanlig jävla pizza

Jag är ingen matbloggare. Det finns andra som gör det betydligt bättre, mer passionerat och med ett riktigt bra innehåll (min sambo exempelvis och hennes ganska nystartade blogg eller Christian på Matochresebloggen.se). Det hindrar mig ändå inte från att berätta om en riktigt fin matupplevelse i Berlin i somras. Dryden goes gourmet? Nja. I grund och botten handlar det bara om en helt vanlig jävla pizza. Som ändå inte var helt vanlig.

Alltså. Jag vet inte. Kanske var det för att vi just avslutat en cykeltur på ett par mil, när vi rullade ut till Olympiastadions öde kvarter. För att det började duggregna och vi ville dra oss in på ett skönt hak och äta vad-som-helst. Eller så var det sonika så att de faktiskt gör helt fantastiskt fanatiskt goda pizzor. Vi landade på L’Osteria, en inte helt unik restaurang för Berlin utan som finns i både flera städer och andra länder. Ärligt talat. Det spelade mindre roll.

L'Osteria, Berlin

Vi klev in och slog oss ner, tog in något drickbart till oss båda och började ögna igenom menyn. ”Alltså, pizzorna är stora. Alltså stora!” sa servitören till oss och rekommenderade oss att välja varsin pizza men att de kunde dela upp den på två. Har nog aldrig varit med om det förut men så gjorde vi och in kom efter en stund varsin halva med sådan där perfekt botten, lagom icke-flottig men ändå sådär perfekt pizza-flottig och en perfekt mix av tillbehören. Och smakerna sen.

Pizza på L'Osteria, Berlin

Efter en timme satt vi kvar och njöt. Av en helt vanlig jävla pizza. Som inte var helt vanlig. Helt icke-bråttom hade vi också även om Brandenburger Tor och Tyskland – Ukraina på storbilds-TV lockade en aning. Notan betalades och vi gick ut mot cyklarna för att dra vidare. Regnet hade börjat bli ihållande och vi stod där medan dropparna ramlade över oss och funderade på vad vi faktiskt ville.

Den sköna miljön på L’Osteria lockade mer. Sorlet, värmen, dofterna. Vi gick tillbaka in och slog oss ner igen. Matchen rullade på TV:n. Vi tog in lite mer drickbart började skriva några vykort. Utanför föll regnet och där inne satt vi och njöt av sista kvällen i Berlin.

Fint så. Mycket fint så.

L'Osteria, BerlinVykortsskrivande i Berlin

Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

6 KOMMENTARER

  1. Daniel, nu måste jag berätta Att när jag läste rubriken och såg första bilden på bloglovin, så läste jag Listeria. Hur f… kan man äta en pizza på en Listeriabakteria restaurang. .. Jag ber om ursäkt men brandingen för den restaurangen blev nog inte så bra nu..

    Däremot såg pizzan god ut!

    • Verkligen! Och så duggregnet som började ramla ner. Det var liksom som gjort för att få smita in på ett skönt ställe och få bra mat! Weltklasse, som de säger.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.