Högakustenbron under våra vingar

Jag satt och grävde i bildarkivet häromdagen. Ibland gör jag det. Okej. Ofta. Emellanåt hittar jag några riktiga guldkorn. Och så fastnar jag en stund och redigerar några av dem. Som de här. Så här i privatflygartider, när jag nyligen gjort en fin flygtur över Trollhättan och Vänersborg. De här bilderna är från juli 2012, jag och pilot-Marcus är ute på en av många fantastiska flygningar vi gjort. Den här gången stack vi till den östra kusten. Den höga. Och hade Högakustenbron under våra vingar.

Det är en mäktig sak, den där bron och jag åkte på den första gången hösten 1999, när den var nästan nyöppnad och då jag bodde i Härnösand. Sedan dess har jag alltså sett den både från luften och även skymtat den från tågfönstret. Alla delar har sin charm.

Så kan jag återigen konstatera att jag aldrig får nog av flygbilder. Aldrig.

Härnösand skymtar där borta
Härnösand skymtar där borta
Högakustenbron
Härnösand i bakgrunden
Högakustenbron
Högakustenbron
Högakustenbron
Högakustenbron
Daniel Rydén
Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, det är kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser. Letar du efter något speciellt, använd sökfunktionen högst upp. Mycket nöje!

Mer på samma ämne

14 KOMMENTARER

  1. Den är bra läcker den bron. Mäktig att stå och beskåda från land och jag kan tänka mig att upplevelsen från luften inte på något sätt var sämre!

    Behöver nog en anledning att hamna på de breddgraderna igen faktiskt. Det var bra länge sedan sist nu.

  2. For et fantastisk skue! Kjørte over Höga kusten-broen for noen uker siden på vei til Umeå, og var helt klar for en fotostopp. Men det var ikke sjåføren. Han er som deg – raskest mulig fra A til B, 70 mil ingen hindring. Jeg satset på en stopp på hjemturen, men da var broen og omgivelsene innhyllet i tåke. Ja, ja, det blir flere Umeåturer og flere fotomuligheter.

  3. Joakim, välkommen upp och ta även du svängen förbi Östersund på någon av resorna upp/ner! Och japp, fantastisk att beskåda från alla möjliga håll och kanter. 🙂

  4. Kämpa Kari, kämpa! 😉 Jag förstår honom som vill komma snabbt fram fast ibland vill till och med jag stanna för lite fotostopp. Som här exempelvis. Åkte söderut över bron 2009 och då var det givet med ett stopp här. Hoppas du får bättre lycka nästa tur där! 🙂

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.