London baby, London!

Det där med att Östersund är en riktig avkrok när det kommer till att resa härifrån och vidare ut i världen är sedan gammalt. Antingen måste en ta sig till Stockholm eller så bär det av västerut till Trondheim, med anpassning till tågtider som brukar stöka till det en aning. Men så ploppar det upp satsningar lite titt som tätt och förutom charterturerna söderut har även direktflyg till Berlin varit möjligt en kort period för två år sedan. Och så nu då. London!

Vi i Östersund är sannerligen inte bortskämda med direktflyg till annat än charterbolagens all-inlcusive-destinationer. Nu har dock easyJet bestämt sig för en vintersatsning för sina brittiska skidsuktande kunder! Varje söndag från december till april kommer de flyga London Gatwick – Östersund (och tvärtom), vilket så klart öppnar upp en del möjligheter även för oss som vill till London (eller Storbritannien). Hej hej Premier League, jag kom just lite närmare all fotboll på ön!

Personligen är jag väl inte jättesugen på att dra till London en hel vecka, eftersom direktflygen bara går på söndagarna. Däremot kan jag dra dit en torsdag via den klassiska vägen över Arlanda, ta tåget till Manchester, klämma en lördagsmatch och så tar jag direktflyget från Gatwick hem till Östersund på söndagen. Sådär lagom tajt tidsschema. Men ändå guld, framförallt när enkelbiljetterna LGW-OSD börjar på under 400 spänn! Nästan för bra för att undvikas så jag får nog ta och forska vidare i det här.

Helgen 14 januari vore ju osannolikt rolig, med Liverpool på Old Trafford. Problemet är bara att spelschemat, matchtider och så vidare inte spikas förrän november i det fallet. Flyttas matchen då till söndagen så är det ju ganska kört. Som sagt, jag ska forska vidare i det här.

Jämtland Härjedalen Turism har släppt ett pressmeddelande om saken, ni hittar det här.

easyJet flyger till/från London

Daniel Rydénhttps://www.dryden.se
Storstad eller vildmark. Sverige eller utomlands. Varmt eller kallt. Blött eller torrt. Det spelar ingen som helst roll, för mig är det kontrasterna som gör livet. Med den här bloggen vill jag inspirera till just sådana upplevelser och jag hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Mer på samma ämne

4 KOMMENTARER

  1. Ja easyJet är nog de vi flyger mest. Från Kastrup har vi dem till Gatwick, Luton, Bristol, Edinburgh och några kontinentala destinationer. Har aldrig förstått varför de inte satsat mer på norra Skandinavien-UK.

    • Haha, Manchester är ju absolut det viktigaste. Väntar fortfarande på en direktlinje härifrån Östersund men det kanske kommer nu då. 😉

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.